TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. december 28., péntek

Egyre közelebb 3.

Talán már megszoktuk és megkedveltük a gyümölcs+hús, gyümölcs+zöldség stb. párosításokat; és ugye nem is olyan borzasztó :) Ne féljünk a szokatlan variációktól sem ! Szilveszterkor, illetve az új év hajnalán nagyon jól esik egy kis gyümölcsös és mégis tápláló saláta. Nem viccelek (mert azt nem nagyon szoktam ;) én így élek), de jól lehűtve, még üdítőnek is pompás, picikét megnyugtatja a gyomrot; aztán és közben jöhet egy kevéske pihi-hihi, majd kifulladásig buli, másnap pedig ----------------------------- inkább ne :/   














NARANCSOS LENCSESALÁTA, SONKÁVAL
Hozzávalók:
20 dkg lencse
15 dkg pehely vagy selyem sonka (szép vékonyra legyen szeletelve)
2 db narancs
1 db kisebb lilahagyma
1/2 dl olívaolaj
1 ek. fehérborecet
1 mk. őrölt gyömbér
1 csip. kristálycukor 
durvára őrölt színes bors

A lencsét sós vízben megfőzzük és lecsepegtetjük. A narancsok héját lereszeljük.   
(A citrusfélék héját mindig vékonyan reszeljük, mert a fehér rész lesz az ami megkeseríti.) 
A narancsok levét kifacsarjuk; alaposan összekavarjuk az olajjal és a borecettel, ízesítjük egy mokkáskanálnyi őrölt gyömbérrel, borssal, sóval illetve a narancshéjjal, valamint egy csipet kristálycukorral. A sonkát, a hagymával együtt vékony csíkokra, félkarikára vágjuk belekeverjük a lencsébe és jól összekeverjük az öntettel. Jól lehűtve tálaljuk.

Ez a mennyiség (önállóan) bő két adagra való, de mint azt tegnap említettem már, ezekkel étkekkel, bővíteni, színesíteni (több fajta, kisebb adag, nagyobb választék) szeretném a vendégváró asztalunkat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése