TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. december 14., péntek

Halvacsora 1.

A tilápia a tengeri sügérfélék családjába tartozik; Afrika, Dél-Amerika és Ázsia trópusi vizeiben honos. Több mint 600 alfajtája létezik, melyek nagy része növényevő. Méretük akár 1 méter is lehet, a súlyuk pedig elérheti a 5-6 kilót is. Gyorsan növekszenek, fejlődnek; ezért ami hozzánk eljut (általában fagyasztva) az gazdaságokban tenyésztett.
Húsa frissen, halvány rózsaszínű, megsülve szép hófehér; számomra kissé gyenge ízű, de, és pont ezért ajánlom azoknak akik nem annyira kedvelik a halakat.














TILÁPIAFILÉ ROZMARINGOS MORZSÁBAN,
       ÚJHAGYMÁS  ZÖLDSÉGPÜRÉVEL
Hozzávalók:
80 dkg tilápia filé
40 dkg burgonya
40 dkg sárgarépa
60 dkg zsenge karalábé
1 cs. újhagyma
5 dkg vaj
2-3 ek. tejföl
őrölt rozmaring 
őrölt bors
zsemlemorzsa
A megtisztított zöldségeket feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.  
Közben az újhagymát felkarikázzuk, a zöld részéből egy-két szálat félre rakunk a díszítéshez, a többit pedig a vajon pár perc alatt megfonnyasztjuk
A megfőtt, megpuhult zöldségeket egy burgonyatörővel szép „simára” törjük, majd hozzákeverjük a hagymát a vajjal együtt és tejföllel lazítjuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
Amíg a zöldségek főnek elkészítjük a filéket
Először is kedvünkre daraboljuk; én csak hosszában vágtam ketté. 
Ezután sózzuk, borsozzuk és rozmaringgal szórjuk meg, majd zsemlemorzsába forgatjuk illetve jól belenyomkodjuk őket.
Forró zsiradékban, 5-6 perc alatt szép pirosra sütjük a tilápia szeletkéket.  
Tálaláskor a félre tett hagymaszárból csíkokat vagy karikákat vágunk és megszórjuk vele ezt az Őrülten Jó halvacsorát.
Csak 1 ötlet: Aki szereti a pikánsabb ízeket, egy kis kanál mustárt keverhet a pürébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése