TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. december 16., vasárnap

Hmmm...hm

Megint este, megint vacsora, megint tilápia, megint Őrülten Jó :)














KÁPOSZTÁS TILÁPIA, 
          ZAMATOS BURGONYÁVAL
Hozzávalók: 
4 adag tilápia filé (lehet más fajta halfilé is)
50 dkg savanyú káposzta 
1 p. tejföl
80 dkg burgonya
10 dkg szalonna
1,5 dl száraz fehérbor
zsemlemorzsa 
fűszerpaprika
őrölt kömény
tárkony
bors, só 
A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra daraboljuk és sós vízben megfőzzük. (A főzéssel vigyázzunk; ne legyen túl puha a burgonya, mert a végén még egy-két percet párolni fogjuk.)  
A káposztát átmossuk, jól kinyomkodjuk, apróbbra vagdossuk, beízesítjük tárkonnyal és köménnyel, majd hozzákeverjük a tejfölt, ha igényli sózzuk. 
A filéket besózzuk, borsozzuk és egy kivajazott tepsibe fektetjük; aztán a tejfölös-káposztával egyenletesen betakarjuk őket, zsemlemorzsával beszórjuk a tetejüket. Sütőben 20-25 perc alatt szépen megsütjük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk és kipirítjuk a zsírját; a pörcöket félre tesszük a tálaláshoz. A szalonna zsírján a burgonya gerezdeket átforgatjuk, kicsit piríthatjuk is, ízlés szerint meghintjük fűszerpaprikával és azonnal felöntjük a borral, hogy a paprika meg ne égjen Gyenge lángon pár perc alatt átpároljuk a burgonyát amíg a bor el nem párolog.
Tálaláskor a burgonyát a tányérra halmozzuk, rárakjuk a káposztás-filéket és megszórjuk a szalonna pörcökkel.
Csak 1 tipp: Ha a burgonya főző vizébe öntünk egy kis fehérbor ecetet, akkor még zamatosabb köretet kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése