TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. május 30., szerda

A mai reggeli 3.

Ölég gyakran fogyasztok reggelire tojásételt; rántottát, omlettet, tükörtojást, lágy tojást... de van úgy, hogy még a buggyantott tojással is eljátszom. Szeretem a tojást! Az egyszerű ember talán nem is gondolná, hogy a tojást is a színes (nem hímes), bátran variálható reggeli ételek közé tartozik. Ha túl tudunk lépni a szalonna, sonka, kolbász, hagyma, paprika, paradicsom, gomba, sajt variáción és egy kicsit fantáziálunk, egy új világ nyílhat meg előttünk a reggelik terén. 
Amennyiben megbíztok bennem és elfogadjátok azŐrültSzakács, remélem nem túl vad ötleteit segítek nektek abban, hogy egy picikét feldobjuk a hétköznapi étkeinket, akár egy-egy meglepő hozzávalóval. A receptjeimet nem bibliaként kell használni, hanem csak alapkőként. Én letettem a alapkövet, elkészült a fotó, mosolygok és integetek nektek és pont. A többi már rajtatok "építőmunkásokon" múlik, követitek a tervrajzot vagy esetleg a saját elképzeléseiteket is beleépítitek. Megmondom őszintén számomra mind két megoldás tetszik, de mégis jobban örülnék a ti variációtoknak, ha bátran belenyúlnátok egy-egy étkembe. Ezt a kérésem már egyszer-kétszer említettem, legyetek bátrak és ha a ti ötleteteket megírjátok az adott "művem" alá kommentban, azt külön megköszönöm; ezzel is csak egymásnak segítünk!
Ugye ezt már nem kell mondanom, hisz mindenki tudja:)
                     FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY !!!












TOJÁSSAL SÜLT ALMA, FÜSTÖLT SAJTTAL
Hozzávalók: 
2 db tojás
1 db alma
5 dkg füstölt sajt
rozmaring

vaj 
olívaolaj
ha éppen van akkor egy szál szárzeller sem árt neki
Az almát felkockázzuk, vaj és olívaolaj keverékén kissé megpirítjuk, ha éppen van akkor most mehet közé a zeller (de akár egy kevés friss zellert is reszelhetünk bele). 
A tojásokat felverjük, sóval és rozmaringgal ízesítjük.
Legyengítjük a lángot és az almára öntjük a tojásokat. 
Ügyesen mozgatva, túlságosan nem kavargatva, addig sütjük amíg a tojás majdnem mindenhol megköt; ekkor meghintjük a szintén kockára vágott sajttal. Egy fedővel vagy fóliával letakarjuk és a elzárjuk a gázt. Pár percig pihentetjük, ez idő alatt a sajt szépen megolvad.
Nálam ez egy adag... de ti tudjátok mennyit bírtok megenni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése