TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. december 13., kedd

Halat, hallal

A minap készített halasgaluskát, bátran ajánlottam azoknak is akik nem annyira rajonganak a hal ízért; na most akkor rákontrázunk egy picikét! Karácsonykor úgyis illik halat enni :)
Hát akkor,Kabos Gyula után szabadon, ha úgy akarjuk, együnk halat, hallal XD














TONHALAS-TÚRÓVAL TAKARÓDZÓ, 
PANGASIUSFILÉ, ZAMATOS FUSILLIVEL
Hozzávalók:
60 dkg pangasiusfilé
1 dob. tonhal konzerv (kb.112 g)
25 dkg túró
30 dkg fusilli (vagy valami más tészta)
20 dkg sárgarépa
1 fej lilahagyma
1 dl fehérbor
zsemlemorzsa
olívaolaj
citrombors (már kapható ilyen is)
A jól lecsepegtetett tonhalat egy villával összetörjük és alaposan, szinte pépessé összekavarjuk a túróval, ízesítjük sóval és citromborssal (jó helyette a reszelt citromhéj is ill. a durvára tört bors). A filét szárazra töröljük és besózzuk. Egy tepsibe olívaolajat öntünk és belerakjuk a filéket (igény szerint eldarabolhatjuk), majd betakarjuk, betapicskoljuk őket a tonhalas-túróval a tetejüket finoman meghintjük zsemlemorzsával. Sütőben 15-20 perc alatt szépen megsütjük. A tésztát kifőzzük. Közben a sárgarépát apró kockákra vágjuk és olívaolajon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott lilahagymát, majd felöntjük egy deci fehérborral megsózzuk és kiforraljuk. Amikor már csak egy kevés lé van a hagymás-répa alatt, belekeverjük a kifőtt tésztát és jól összemelegítjük, hogy a tészta kicsit átvegye a boros ízt. Én tálaláskor szoktam a filéket elvágni, és a finom zamatos tésztával kínálom a kedves vendégeimnek. Természetesen bármilyen más köret is illik hozzá, de így talán egy kicsit érdekesebb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése