TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. július 12., kedd

1 x ű

Van úgy az ember, hogy meglát egy "gyönyörű" ételt, fényképen, tv-ben vagy éppen étteremben és elmegy a kedve, mert azt érzi, hogy Ő ilyent nem tud készíteni. A szakácsoknak könnyű Ők mindent tudnak, minden fortélyt ismernek, tudnak szépen tálalni és a díszítésekről ne is beszéljünk. Pedig, ha tudnánk (és megint, csak ezt kell mondanom), hogy az egyszerűségben van a nagyszerűség, mindjárt könnyebb lenne a dolgunk. Ezt Én is megtudom csinálni, ez legyen az egyik jelmondatunk. Nem kell beájulnunk egy mutatós és "Isteni" finom ételen, hanem el kell készíteni. Ma már nagyon könnyű utána keresni egy-egy receptnek és, ha ezt megtesszük...
Hoppá! csak ennyi?!... igen és nem is olyan bonyolult. Hát, csak hajrá, főzzünk és főzzünk. Egyszerűen! :)













CUKKINIS PENNE, PIRÍTOTT VARGÁNYÁVAL
Hozzávalók: 
50 dkg penne (tollhegytészta)
1 kg cukkini
30-40 dkg vargánya 
1 cs. petrezselyemzöld
olivaolaj
margarin
majoránna
bors, só
A tésztát a szokásos módon kifőzzük. A magos rész kivájása után, nagy lyukú reszelőn lereszeljük a cukkinit, ízlés szerint a héját eltávolíthatjuk (én nem szoktam, mert mutatósabb). A vargányát vékonyan felcsíkozzuk. Olívaolaj és margarin keverékén megpároljuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, majoránnával és egy nagy csokor durvára vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A gombát, sózás nélkül szépen megpirítjuk (ha, meg sóznánk a gombát, az egyből kihozná belőle a nedvességet és inkább párolódna) és csak a végén sózzuk, borsozzuk. A tésztát alaposan összeforgatjuk a cukkinivel és tálaláskor a tetejére halmozzuk a pirosra pirult vargányát.

Egyszer ezt hallottam a tv-ben: Az igazi olasz Mamma arra "büszke", hogy ha kell 365 féle tészta ételt tud készíteni és az év minden napján más-más tészta csoda kerül az asztalra. Ez egy fantasztikus dolog!?...
De, Béláim az Úrban! Gondolkodjunk!
Mi történik akkor, ha a cukkinihez rakunk egy kis tejszínt vagy paradicsomot, esetleg egy pár cseppecske fehérbort, vagy éppen csak citromlével bolondítjuk. Miért ne használhatnánk más fűszereket? A vargányát ugyan így variálhatjuk... 
Nesze neked Mamma!
A recept írója azt az egy ízvilágot tárja elénk amit Ő, a legjobban szeret vagy leggyakrabban készít, de ezt nem kötelező,  szigorúan betartani!
Fantázia,Bátorság,Jó étvágy!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése