Fantázia, bátorság, jó étvágy !!!
Ez az én jelmondatom, hitvallásom. Merjünk variálni, "újat alkotni", a meglevő ismereteink alapján. Ne féljünk a változatoktól. Nincs ebben semmi ördöngösség, legyünk bátrak, ne kelljen mindig azt mondanunk - Oh! hát Én is megcsinálhattam volna :( -, de meg ám! Jó, néha egy kicsit kell gondolkodnunk, de ez legyen a legnagyobb probléma. A tegnap felrakott Túrós-meggyes pite recept annyira megtetszett (hála a Mamikám megsárgult receptjeinek), hogy már el is készítettem az első variációját; de úgy érzem lesz még több is, beindult az agyam rendesen. Egyébként, az említett túrós-meggyesbe, már én kombináltam bele a túrót és a fahéjat. Ugye-ugye, nem is olyan nagy dolgok ezek és milyen egyszerűek... kopp-kopp... és hajrá! Ne feledjétek:
Fantázia, bátorság, jó étvágy; ezek valának jelszavaink :)
NÉGER MEGGYES
Hozzávalók:
25 dkg liszt + szórás
20 dkg porcukor
10 dkg margarin
2 db tojás
2,5 dl tej
1 ek. kakaópor
1 ek. kakaópor
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
őrölt fahéj
csipet só
30 dkg magozott! meggy
+
1 cs. csokoládé pudingpor
0,5 l. tej
cukor, esetleg rum aroma
Elkészítjük a csokoládé pudingot, félre tesszük, hogy dermedjen meg. A tojásokat a cukorral alaposan felverjük és hozzáadjuk a tejet, fahéjjal és egy csomag vaníliás cukorral ízesítjük. A lisztbe belekeverjük a kakaót, sütőport és simára keverjük a tojásos, tejes résszel. A végén beleöntjük az olvasztott margarint és ezzel még 1-2 percig verjük. Egy tepsit ( kb.: 20x30 + -) vékonyan kikenünk margarinnal és kilisztezzük. A tésztát beöntjük a tepsibe és egy teáskanál segítségével belepotyogtatjuk a kihűlt pudingot (ez elég bő mennyiség, ezért ha van a közelünkben gyermek egy-két kanállal adhatunk neki vagy magunknak), majd a lisztbe forgatott meggyet (ehhez a mennyiséghez egy kanál liszt elég). Közép meleg (4-5 fokozat) sütőben kb.: 35-40 perc alatt szépen megsütjük. A sütik általában sütőfüggők, erre figyeljünk.
Ez az alaptészta, egy finom omlós, szaftos tészta, nem egy olyan száraz, fojtós, lenyelhetetlen valami. A puding pedig (ahogy kicsit le ül az aljára) szabályosan "krémessé" teszi ezt az élvezetet.
Ez az alaptészta, egy finom omlós, szaftos tészta, nem egy olyan száraz, fojtós, lenyelhetetlen valami. A puding pedig (ahogy kicsit le ül az aljára) szabályosan "krémessé" teszi ezt az élvezetet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése