TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. július 16., szombat

Hűsítő levesek, mert marha meleg van

Ma főztem egy egyszerű és finom levest. A következő sorokban meg is osztom veletek a pontos receptet, csak előtte egy vallomással tartozom nektek. A főzés nem ma történt, hanem tegnap és nem egy hanem kettő leves készült. Talán még annyi, hogy nem is főztem. A többi stimmel egyszerű és finom.














TRÓPUSI GYÜMÖLCSLEVES, GYÖMBÉRREL
Hozzávalók:
1 dob. trópusi (egzotikus) gyümölcs konzerv
30 dkg alma
2 db banán
15 dkg háztartási keksz
2 p. natúr joghurt
2 cs. vanílliás cukor
cukor, őrölt fahéj
őrölt gyömbér
egy csipet só
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. A gyümölcs konzerv levét egy tálba szűrjük, hozzá adjuk a joghurtot és kb. egy liter vizet. A durvára tört kekszet és az alma kockákat belerakjuk a joghurtos lébe és alaposan összeturmixoljuk. Vanílliás cukorral, cukorral, egy csipet sóval, fahéjjal és gyömbérrel ízesítjük. Hozzáadjuk a gyümölcsöket és a feldarabolt banánt, hűtőszekrényben jól lehűtjük. Tálalás előtt kavarjuk fel mert a sűreje leül az aljára.


A másik levesem talán még egyszerűbb és számomra finomabb is (de, én nem vagyok oda túlságosan az édesért). Mind a kettő leveshez a spanyolok híres Gazpacho-ja adta az ötletet.















CUKKINI GAZPACHO
Hozzávalók:
1 kg cukkini (lehet több is)
2-3 ger. fokhagyma
2 p. natúr joghurt
2 ek. cukor
friss kapor
chili por
bors

A cukkinit meghámozzuk és kimagozzuk (egy pici héja maradhat rajta, mert az színesíti a levest), felkockázzuk. 10 dekányit félre teszünk a cukkiniből és ezt apróbb kockákra vágjuk, ez lesz a leves betétje. Felöntjük kb. egy liter vízzel, hozzáadjuk a joghurtot és a fokhagymát, majd simára turmixoljuk. Ízesítjük kaporral, chilivel, sózzuk, borsozzuk és kettő evőkanál cukrot is adunk hozzá. Jól lehűtve tálaljuk, pirított kenyérkockát rakunk a tetejére és megszórjuk a félretett, apró cukkini kockákkal.

1 megjegyzés:

  1. Trópusi Gyümölcs igen jóóóó :) szabadidőmbe kreálok egyet az tuti :P leveszem vele csajszim lábát :PPP na meg a tiédet is Csabi.:D

    VálaszTörlés