Ma főztem egy egyszerű és finom levest. A következő sorokban meg is osztom veletek a pontos receptet, csak előtte egy vallomással tartozom nektek. A főzés nem ma történt, hanem tegnap és nem egy hanem kettő leves készült. Talán még annyi, hogy nem is főztem. A többi stimmel egyszerű és finom.
TRÓPUSI GYÜMÖLCSLEVES, GYÖMBÉRREL
Hozzávalók:
1 dob. trópusi (egzotikus) gyümölcs konzerv
30 dkg alma
2 db banán
15 dkg háztartási keksz
2 p. natúr joghurt
2 cs. vanílliás cukor
cukor, őrölt fahéj
őrölt gyömbér
egy csipet só
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk. A gyümölcs konzerv levét egy tálba szűrjük, hozzá adjuk a joghurtot és kb. egy liter vizet. A durvára tört kekszet és az alma kockákat belerakjuk a joghurtos lébe és alaposan összeturmixoljuk. Vanílliás cukorral, cukorral, egy csipet sóval, fahéjjal és gyömbérrel ízesítjük. Hozzáadjuk a gyümölcsöket és a feldarabolt banánt, hűtőszekrényben jól lehűtjük. Tálalás előtt kavarjuk fel mert a sűreje leül az aljára.
A másik levesem talán még egyszerűbb és számomra finomabb is (de, én nem vagyok oda túlságosan az édesért). Mind a kettő leveshez a spanyolok híres Gazpacho-ja adta az ötletet.
CUKKINI GAZPACHO
Hozzávalók:
1 kg cukkini (lehet több is)
2-3 ger. fokhagyma
2 p. natúr joghurt
2 ek. cukor
friss kapor
chili por
bors
só
A cukkinit meghámozzuk és kimagozzuk (egy pici héja maradhat rajta, mert az színesíti a levest), felkockázzuk. 10 dekányit félre teszünk a cukkiniből és ezt apróbb kockákra vágjuk, ez lesz a leves betétje. Felöntjük kb. egy liter vízzel, hozzáadjuk a joghurtot és a fokhagymát, majd simára turmixoljuk. Ízesítjük kaporral, chilivel, sózzuk, borsozzuk és kettő evőkanál cukrot is adunk hozzá. Jól lehűtve tálaljuk, pirított kenyérkockát rakunk a tetejére és megszórjuk a félretett, apró cukkini kockákkal.
Trópusi Gyümölcs igen jóóóó :) szabadidőmbe kreálok egyet az tuti :P leveszem vele csajszim lábát :PPP na meg a tiédet is Csabi.:D
VálaszTörlés