TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. július 21., csütörtök

Eső helyett

Naná!, hogy esik, végül is nyár van, én meg szabadnapos vagyok. 
Mit is lehet csinálni egy ilyen napon? Hát gondolkodni! 
Egész nap azon gondolkodám, 
miként fogom szólítani elkészülő kajám. 
Mit főzök majd először is, levest vagy sztéket? 
Jutott eszembe számtalan kitekert gondolat, 
bár állni látszik az idő (még mindig esik), de az enyém halad. 
Kis konyhámba toppanék, repült felém Mamám és nem hiszitek el,
egy cukkini csüngött karján.
Nakéremszépen, ha jól kinevettük magunkat akkor...














CUKKINIS RIZOTTÓ, 
FŰSZERES TEJBEN PÁCOLT HALFILÉVEL
Hozzávalók:
30 dkg rizs (apró szemű)
30 dkg cukkini
50 dkg minőségi halfilé
4 ger. fokhagyma
tej, liszt
curry por
szerecsendió
őrölt kömény
bors, só
A halfiléket eldarabolom és egy éjszakán át, curry porral, szerecsendióval, köménnyel ízesített tejben pácolom. A cukkinit felkockázom és a rizzsel együtt elkezdem a rizottó főzését. Mindig csak annyi vízel öntöm fel! Folyamatos kevergetés! A rizottó készítését már egyszer leírtam, tessék utána keresni! - Nagy a világ, sok a rizsa 1. - A rizottót sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, a végén egy darabka vajat keverhetünk hozzá. A hal darabkákat kivesszük a tejből és konyhai papírtörlővel leitatjuk, sózzuk, majd lisztbe mártva egy serpenyőben szép pirosra (inkább sárgára) sütjük.
Csak 1 tipp: bátrabbak a tejes pácba tehetnek fahéjat és egy kis csípőset is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése