Pontosabban péntekre, mert ugye be is kell vásárolni.
Néha meg-meglepik ilyen levelekkel az emberfiát.
Ja! és még azt is írják, hogy lehetőleg vad recept legyen, mert vadhúst már kaptak egy ismerőstől. Természetesen a szabadban készíthető legyen, mert egy bográcsos buliba akarják elkápráztatni a haverokat. Egyszerű legyen meg olcsó, és nem nagy baj, ha van benne egy kis szesz XD, mert az jót tesz a gyomoridegeknek.
Azon már meg sem lepődtem, hogy ezt a levelet csütörtök délbe kaptam.
Na, akkor nézzük mi van itthon? Vaddisznó tarja, a fene vigye el, ezt meg akartam sütni. Talán nem átkoz el senki, ha ebből készítek apróhúst.
Nyulica (rókagomba), de jó lenne ez tojásosan. Hagyma, kakukkfű (szerintem nagyon passzol a vadhoz), mustár, fűszerpaprika...
Hoppá, fűszerpaprika az nincs! ójaj, de nem baj rakok bele helyette :) áfonyát :) hude vices és mijjen finicsi :)
80 dkg vaddisznó tarja
10 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg nyulica (rókagomba)
10 szem borókabogyó
5 dkg aszalt vörös áfonya
2 fej vöröshagyma
2 ek. mustár
1 dl gin
kakukkfű
babérlevél
bors, só
Az áfonyát beáztatjuk 0,5 dl gin-be.
A hagymát és a szalonnát felkockázzuk, zsíron, szép üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és amikor elvesztette nyers színét, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és 2-3 darabka babérlevéllel fűszerezzük. Aztán egy evőkanál mustárt keverünk bele és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje; beleszórjuk a borókabogyót is.
Közben apróra szeleteljük a gombát és ha a hús már félig megfőtt, ezt is hozzáadjuk.
Az utolsó negyed órában beleöntjük a gin-es áfonyát, és még egy kanál mustárt teszünk hozzá, majd készre főzzük, szükség szerint utóízesítjük.
Csak 1 kis profizmus: ha ügyesen és pontosan a leírtak szerrint dolgozunk, fél deci gin megmarad!
Juhéjj, hamar-gyorsan hörpintsük fel.
Egészségünkre!!!
Néha meg-meglepik ilyen levelekkel az emberfiát.
Ja! és még azt is írják, hogy lehetőleg vad recept legyen, mert vadhúst már kaptak egy ismerőstől. Természetesen a szabadban készíthető legyen, mert egy bográcsos buliba akarják elkápráztatni a haverokat. Egyszerű legyen meg olcsó, és nem nagy baj, ha van benne egy kis szesz XD, mert az jót tesz a gyomoridegeknek.
Azon már meg sem lepődtem, hogy ezt a levelet csütörtök délbe kaptam.
Na, akkor nézzük mi van itthon? Vaddisznó tarja, a fene vigye el, ezt meg akartam sütni. Talán nem átkoz el senki, ha ebből készítek apróhúst.
Nyulica (rókagomba), de jó lenne ez tojásosan. Hagyma, kakukkfű (szerintem nagyon passzol a vadhoz), mustár, fűszerpaprika...
Hoppá, fűszerpaprika az nincs! ójaj, de nem baj rakok bele helyette :) áfonyát :) hude vices és mijjen finicsi :)
ZAMATOS VADDISZNÓRAGU
Hozzávalók:80 dkg vaddisznó tarja
10 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg nyulica (rókagomba)
10 szem borókabogyó
5 dkg aszalt vörös áfonya
2 fej vöröshagyma
2 ek. mustár
1 dl gin
kakukkfű
babérlevél
bors, só
Az áfonyát beáztatjuk 0,5 dl gin-be.
A hagymát és a szalonnát felkockázzuk, zsíron, szép üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és amikor elvesztette nyers színét, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és 2-3 darabka babérlevéllel fűszerezzük. Aztán egy evőkanál mustárt keverünk bele és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje; beleszórjuk a borókabogyót is.
Közben apróra szeleteljük a gombát és ha a hús már félig megfőtt, ezt is hozzáadjuk.
Az utolsó negyed órában beleöntjük a gin-es áfonyát, és még egy kanál mustárt teszünk hozzá, majd készre főzzük, szükség szerint utóízesítjük.
Csak 1 kis profizmus: ha ügyesen és pontosan a leírtak szerrint dolgozunk, fél deci gin megmarad!
Juhéjj, hamar-gyorsan hörpintsük fel.
Egészségünkre!!!
Van otthon őzhús a hűtőben. Arra adj valami tanácsot, egyszerűt, de ízleteset!
VálaszTörlés