TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. június 24., péntek

Szombatra kellene egy recept

Pontosabban péntekre, mert ugye be is kell vásárolni.
Néha meg-meglepik ilyen levelekkel az emberfiát.
Ja! és még azt is írják, hogy lehetőleg vad recept legyen, mert vadhúst már kaptak egy ismerőstől. Természetesen a szabadban készíthető legyen, mert egy bográcsos buliba akarják elkápráztatni a haverokat.  Egyszerű legyen meg olcsó, és nem nagy baj, ha van benne egy kis szesz XD, mert az jót tesz a gyomoridegeknek.
Azon már meg sem lepődtem, hogy ezt a levelet csütörtök délbe kaptam.
Na, akkor nézzük mi van itthon? Vaddisznó tarja, a fene vigye el, ezt meg akartam sütni. Talán nem átkoz el senki, ha ebből készítek apróhúst.
Nyulica (rókagomba), de jó lenne ez tojásosan. Hagyma, kakukkfű (szerintem nagyon passzol a vadhoz), mustár, fűszerpaprika...
Hoppá, fűszerpaprika az nincs! ójaj, de nem baj rakok bele helyette :) áfonyát :) hude vices és mijjen finicsi :) 















ZAMATOS VADDISZNÓRAGU 
Hozzávalók:
80 dkg vaddisznó tarja
10 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg nyulica (rókagomba)
10 szem borókabogyó
5 dkg aszalt vörös áfonya
2 fej vöröshagyma
2 ek. mustár
1 dl gin
kakukkfű
babérlevél
bors, só
Az áfonyát beáztatjuk 0,5 dl gin-be.
A hagymát és a szalonnát felkockázzuk, zsíron, szép üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és amikor elvesztette nyers színét, sózzuk, borsozzuk,  kakukkfűvel és 2-3 darabka babérlevéllel fűszerezzük. Aztán egy evőkanál mustárt keverünk bele és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje; beleszórjuk a borókabogyót is.
Közben apróra szeleteljük a gombát és ha a hús már félig megfőtt, ezt is hozzáadjuk.
Az utolsó negyed órában beleöntjük a gin-es áfonyát, és még egy kanál mustárt teszünk hozzá, majd készre főzzük, szükség szerint utóízesítjük.
Csak 1 kis profizmus: ha ügyesen és pontosan a leírtak szerrint dolgozunk, fél deci gin megmarad!
Juhéjj, hamar-gyorsan hörpintsük fel.
Egészségünkre!!!

1 megjegyzés:

  1. Van otthon őzhús a hűtőben. Arra adj valami tanácsot, egyszerűt, de ízleteset!

    VálaszTörlés