TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. december 6., vasárnap

Csirke és kuszkusz avagy Ezt nem

Hát Drágájim, ezt nem a Mikulás bácsi hozta, egyszerűen csak el akartam mondani, hogy  milyen jó kölök voltam és ezért ezt az ajándékot kaptam, a kedves, aranyos, nagy szakállú CiróBácsitól.
Szerettem volna kitenni az ablakba, de azt úgysem látnátok (I.emelet ja!) és különben is elfogyott, de szerencsére fotó az készült róla, igaz nem mosolygok megilletődötten mellette, de Ti legalább jól megnézhetitek. 









PIKÁNS CSIRKEMELLCSÍKOK
  CUKKINIVEL ÉS KUSZKUSSZAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 db cukkini
25 dkg kuszkusz – 6 dl víz
500 g passata (passzírozott paradicsom)
4 ek. szójaszósz
kapor (friss vagy fagyos)
kurkuma
római kömény
chili pehely
fekete szezámmag 
A 6 deci vizet sóval, kurkumával és római köménnyel ízesítve felforraljuk; amikor forr belekeverjük a kuszkuszt, egyből lefedjük -légmentesen-, azonnal lehúzzuk a tűzről és 20-25 percre félre tesszük.
Ez idő alatt a csirkemellet felcsíkozzuk, egy serpenyőben finoman megpirítjuk.
Közben a cukkinit is csíkokra vágjuk aztán a hús közé keverjük, megsózzuk, kaporral, chili pehellyel ízesítjük, meglocsoljuk a szójaszósszal, felöntjük a passata-val és szépen összeforraljuk.
Tálaláskor a kuszkuszt egy villával fellazítjuk, tányérral halmozzuk, rámerjük a pikáns csirkeragut és fekete szezámmaggal megszórjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése