TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. március 24., kedd

Medvehagyma és leves avagy Klasszikus a szezonban

Kaptam, adom.
Nem szedtem, de vagyon.
Megkeverem, megkavarom,
Verselek itt mint egy barom.
😄😄😄
Azt hiszem (még ha ciki is) most nem árt, ha egy picit móká baromkodik az emberfia 😉
Sok mindent kihozhat az otthonlét belőlünk, de talán nem is baj, én például Vers Elek-re változtattam nevemet... bocsesz 😁
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra 💚















VARGÁNYÁS BURGONYALEVES -3.
       MEDVEHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
25 dkg vargánya (fagyos)
1 szál sárgarépa
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
15-20 szál medvehagyma
1 db babérlevél
1 ek. liszt
fűszerpaprika
bors, só
zsír
A vöröshagymát felaprítjuk és üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk az időközben apró kockára vágott paprikát és együtt szépen aranysárgára pirítjuk.
A paradicsomot szintén felkockázzuk és a megtisztított sárgarépát is feldaraboljuk, aztán a hagymás alaphoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük meghintjük egy picike fűszerpaprikával beletesszük a fagyos vargányát és egy kis vízzel felöntve kb.10 percig főzzük, amig a gomba felolvad.
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és a leveshez adjuk, annyi vízzel felöntve ami jól ellepi puhára főzzük.
A medvehagymát felaprítjuk és ezt is hozzáadjuk, befejező műveletként 1 evőkanál lisztből készült, zsemleszínű rántással „vastagítunk” rajta.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése