TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. március 17., kedd

Kolbász, borsó, tojás avagy Valaki mondta (gondolom)

A mai napra több mindent tervezgettem, márint főzés ügyileg...
Aztán bevállaltam és elmentem a boltba ahol...  hát nem tudom, hogy ezt ki ajánlotta kinek, de az részlegesen üres polcok láttán, az jutott eszembe, hogy                                              --------------------------                                                            -    
Nem értem, mindegy, de biztos így kell csinálni... és senki ne keressen erre őszinte, értelmes magyarázatot, ha valakitől ezt hallottuk akkor csak hajrá-hajrá.
...és amit hallottunk az igazi szakemberektől? azt is betartjuk, megfogadjuk vagy csak bosszankodunk, értetlenkedünk, jóesetben lehülyézünk... 
Ehh...
Szóval az egyik tervezet elkészült, igaz egy ici-picit máshogy, de ezt egyáltalán nem bántam meg, sőt azt hiszem, hogy többször főzős étek lett belőle 😉
Vigyázzatok magatokra, fogadjátok meg, tartsátok be amit a szakemberek mondanak és figyeljünk oda az idősekre 💚















KOLBÁSZOS BORSÓFŐZELÉK
   BENNE FŐTT TOJÁSSAL
Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó (fagyos)
1 szál sárgarépa (kb.12 dkg)
1 kisebb fej vöröshagyma
15 dkg lángolt kolbász
4 db tojás
1 p. tejföl (175g)
2-3 ek. liszt
1 db babérlevél
fűszerpaprika
petrezselyem zöldje
őrölt kömény
majoránna
fűszerpaprika
A kolbászt és a sárgarépát kis kockákra daraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a kolbászkockákat, amikor a kolbász kiadta a színét, a répát is beleszórjuk és még 1-2 percig együtt pirítjuk.
Ha ezzel is megvagyunk jöhet a borsó, sózzuk, babérlevéllel, köménnyel és egy pici majoránnával ízesítjük, kevéske  fűszerpaprikával meghintjük, aztán vízzel felöntve roppanósra főzzük.
A tojásokat egyesével! beleütjük egy kávés csészébe (vagy valami pici edénykébe) és finoman (nem loccsantva) beleborítjuk a lassú forrásban levő főzelékbe; a következő tojás előtt, egy kanállal óvatosan megmozgatjuk, hogy egy kicsi összehúzzuk a fehérjét és elkerüljük az esetleges letapadást...
Nagyjából 6-8 perc lassú főzés után, tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük, készre főzzük.
Tálalás előtt aprított petrezselyem zöldjével frissítjük.
- Amikor a tojásokat tesszük a lassú forrásban levő főzelékbe, valóban fontos a csendes forrás, mert ha túlságosan forr szét mehet a tojás, illetve ugyanezért mozgatjuk óvatosan mielőtt a következő tojást is beletennénk. -










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése