TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. február 5., szerda

Szűz és borsó avagy Csak egy és az is pici

Ma is egy kézen forgó, általános étek került a tányéromra, mostanában kívánom az ilyeneket.
Jó szokásom szerint nincs benne különös, csak egy dolog ami eltér a hagyományostól, és az is csak egy picikét 😉














ZÖLDBORSÓS TOKÁNY
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
20 dkg zöldborsó (fagyos)
1 fej vöröshagyma
2 ek. torma (ízlés szerint több is lehet, én a csípősebbe kedvelem)
1 p. tejföl
1 -2 ek. liszt
majoránna
őrölt kömény
A hagymát felaprítjuk, a szalonnát felcsíkozzuk és együtt üvegesre sütjük.
A megtisztított szűzpecsenyét szintén csíkokra vágjuk és a hagymás szalonnás alaphoz adjuk.
Amikor a hús kifehéredik, elveszti nyers színét hozzáadjuk a fagyos borsót, megsózzuk, majoránnával és egy picike köménnyel ízesítjük, felöntjük vízzel, belekeverjük a tormát, és közepes lángon puhára főzzük.
Befejezésként tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük, hígabbra, sűrűbbre ki, hogy szereti.
Köretnek most épp tarhonyát kívántam, de természetesen ez is szabadon választott.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése