TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. február 11., kedd

Hús és pizza avagy Aki olyan

Aki olyan étrendet követ vagy épp úgy hozta a sors, hogy nem ehet lisztet, glutént; annak nem jó, de nem is olyan rossz, ha ügyesen áthidalja a problémát 😉
Ilyen vagy olyan étrend, az még nem zárja ki, azt hogy "pizzát" egyen🍕
Én amikor bekattanok képes vagyok ilyenre..., na és oylanra is...
A következő Őrültség már egy ideje a fejemben volt, és a napokban el is készítettem; aztán utána megnéztem a net-en..., hát  létezik egy két próbálkozás, de azokhoz adnak zablisztet, zabpelyhet, és tojást is..
Na, az enyém ezeknél egyszerűbb, csak hús és a feltétek, amiből nem is kell sok 😋
Tudom, ismerem, sejtem, hogy az átlagember, első látásra, azt mondja - Csak ekkora ?! 
Igen, 15 deka hús és a a feltét meg a saláta...
ŐrültenJóÉtvágyat kívánok hozzá!













HÚSPIZZA
     EGYSZERŰ SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús
25-30 dkg sajt (nálam most épp Anikó)
1 kis doboz paradicsompüré (70g)
1 ger. fokhagyma
2+1 ek. olívaolaj
2 ek. víz
kakukkfű
rozmaring
bazsalikom
római kömény (vagy fűszerkömény)
bors, só
kedvünkre való pizzafeltétek 😉
A darálthúst sóval, borssal és egy kis őrölt római köménnyel, valamint 2 evőkanál olívaolajjal alaposan összekeverjük, összegyúrjuk.
A paradicsompürét 2 evőkanál vízzel, 1 evőkanál olívaolajjal, kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, sóval, borssal kikeverjük, aki kívánja egy kis cukrot is adhat hozzá.
A sütőt bemelegítjük 190-200 fokra.
Egy sütőhöz való tepsit kibélelünk sütőpapírral és darálthúsból 4 egyforma kb.15 centis korongot, „pizzatésztát” formálunk és a belepakoljuk a tepsibe, majd 10 percig sütjük az előmelegített sütőben.
Közben előkészítjük a feltéteket, és a sajtot.
Az elősütött alapokat kivesszük a sütőből, megkenegetjük a paradicsomszósszal, megszórjuk sajttal, rátesszük a feltéteket és visszatoljuk a sütőbe.
Újabb 10-12 perc elteltével, illetve ahogy szépen pirul készre sütjük; egy egyszerű salátával laza kis vacsora, de akár leves után egy jó kis második is lehet.
Jelen esetben a salátát, uborkából, zellerből, lilahagymából, mandulaforgácsból és fekete szezámmagból dobtam össze, ízesítésnek, olívaolajat, borecetet és sót használtam.
A pizzafeltét pedig egyszerűen olíva-, és kapribogyó lett.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése