TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. december 26., szombat

Ricotta és méz azaz Kencék, ficék, hami, falik, salik 1.

Néhány egyszerű ötlettel járulnék hozzá a szilveszteri partyhoz, amit remélem egy jó kis házibuliban és barátokkal töltötök.
Na de, egy ilyen buliba a „legfontosabb” az ivás mellett, az, hogy enni, falatozni is kell valamit. 
Természesen  ez lehet a szokásos egyszerű, szendvics, szalámival és sonkával, trappista sajttal..., éjfélkor a kötelező virsli stb...
...de ha kicsit „többet, jobbat” akarunk, és én úgy gondolom, hogy év végén, szilveszterkor az ember, azért megpróbálja odatenni magát, egy kicsit eltérni szokott dolgoktól, a lehetőségeihez mérten; akkor Fantáziáva, Bátorsággal és Jó étvággyal, pompás kis mannákat alkothatunk. 
Ne számítson senki nagy dolgokra, bonyolult receptekre; csak egyszerűen összerakott. összekeverve dolgokra, amiket eddig talán nem készítettünk, de az is lehet hogy nem mertünk.















MÉZES-ROZMARINGOS RICOTTA
Hozzávalók:
25 dkg ricotta
1 tk. méz
1-2 ágacska
rozmaring
bors, só
sonka, olívabogyó, ruccola, citrom, pékárú, alma
A finom krémes állagú ricottát, alaposan összekeverjük a mézzel, sózzuk, borsozzuk és aprított rozmaringgal ízesítjük.
Mini szendvicsekre, falatkáka kenjük, finom sonkával és egy-két levél ruccolával kiegészítve vagy olívabogyóval és egy kis reszelt citromhéjal koronáza, kínáljuk.
A rátétekel nem essünk túlzásba, mert elnyomhatjuk a ricotta ízét.
Ha pedig picivel többet akarunk „pepecselni” akkor a sonka szeletkékre kenjük, aztán egy, fél kisújjnyi alma darabkát teszünk rá és ügyesen felgöngyöljük, fogvájóval megtűzzük őket.

















...és a linkre kattintva megválszolhatsz 3 kérdést amiért, ezeket a dolgokat nyerheted meg!

>>>https://www.facebook.com/197153236993572/photos/a.269549486420613.59907.197153236993572/1008686342506920/?type=3&hc_location=ufi<<<




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése