TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. december 3., kedd

Borjú és kása avagy 1-2-4-5-6-3 ?

A megfejtés ölég számos, de egyszerű:
1 étel, 2 fej vöröshagyma, 4-5 fűszer, 6 gerezd fokhagyma.
Az eredmény hús, köret, ragu tehát 3.











OMLÓS FŰSZERES BORJÚSÜLT
   HAGYMÁS-ZÖLDBORSÓVAL 
     ÉS KUKORICAKÁSÁVAL
Hozzávalók:
1,20 dkg szép borjúcomb
3x2 ger. fokhagyma
25 dkg paradicsom
rozmaring
majoránna
kömény
bors, só
2 közepes fej vöröshagyma
20 dkg zöldborsó
30 dkg kukoricadara
1,2 dl víz
kakukkfű
olívaolaj
A borjúcombot szükség szerint megtisztítjuk, sóval, borssal, rozmaringgal, majoránnával és köménnyel bedörzsöljük, befűszerezzük, majd egy kis tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olajjal, megszórjuk 2 gerezd durvára vágott fokhagymával, aláöntünk 1,5 deci vizet és fóliával letakarva 180-190 fokon bő 2 óra alatt megsütjük.
A paradicsomokat 4-8 darabkárara, gerezdre vágjuk és az első óra elteltével a húsköré szórjuk, plusz a második 2 gerezd durvára vágott fokhagymát is.
Amikor a hús megpuhult kivesszük a tepsiből és tálalásig melegen tartjuk; a tepsi alján összegyűlt paradicsomos fokhagymás levet, szaftot, egy tálkába szűrjük, a sűrűjét a szűrőn átpasszírozzuk.
A zöldborsót megfőzzük.
A vöröshagymát félkarikákra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a maradék 2 gerezd durvára aprított fokhagymát és a borsót majd felöntjük a leszűrt szafttal és pillanatok alatt összeforraljuk.
A kukoricadarát forrásban levő sós, kakukkfűvel ízesített vízben kis lángon, „folyamatosan" kevergetve, az újra forrástól számítva kb.5 perc alatt, sűrűre főzzük, a végén a tűzről már levéve, 3-4 evőkanálnyi extra szűz olívaolajat keverünk bele majd 10 percig fedővel letakarva pihentetjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése