TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. december 10., kedd

Szűzpecsenye és rizs avagy Az ilyesmi

Reggel, délelőtt arra gondoltam megint jól esne valami kis csípős, valami kis rizses cucc, vagy valami ilyesmi.
Elkészült, megettem, megírtam a receptet és aztán jött névadás...  na akkor, megint minek nevezzelek...?
Most estefelé, arra gondoltam, hogy vagy adok néki valami hangzatos fantázia a nevet, vagy leírom hogy miből, mivel készítettem, ezért  valami ilyesmi lett...















MUSTÁROS SZŰZPECSENYE
   BACONBA GÖNGYÖLVE
  BABOS-KÁPIÁS RIZZSEL
  ÉS MANCHEGO SAJTTAL
          EGYBESÜTVE
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
3 ek. csípős mustár
szeletelt bacon
25 dkg rizs
1 dob. vörösbab konzerv (400g)
4 ek. apró ecetes gyöngyhagyma
3 ger. fokhagyma
2 db Kápia paprika
10 dkg Manchego sajt (Spanyol kemény juhsajt)
kakukkfű
majoránna
chili pehely
olívaolaj
Hagyományos módon párolt rizst készítünk, azzal a kis különbséggel, hogy vöröshagyma helyett, 3 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük.
A megtisztított szűzpecsenyét tönkökre vágjuk, alaposan betapicskoljuk, bekenegetjük csípős mustárral, majd egyenként betekerjük baconba és egy kevéske olívaolajon 3-4 percig sütjük őket oldalanként. (Csípős mustár helyett használatunk normál mustárt is amihez chilit keverünk.)










A babkonzervet leszűrjük, lecsepegtetjük; a Kápia paprikát felkockázzuk aztán a gyöngyhagymával együtt a kész fokhagymás-rizshez keverjük, chili pehellyel, kakukkfűvel és majoránnával ízesítjük.
A sajtot lereszeljük.
A sütőt bemelegítjük 220 fokra.
Egy kis tepsit vagy külön kis serpenyőket finoman kikenegetünk a hús sütéshez használt olajjal, beletesszük a babos rizst, a tetejére adagokban elosztjuk az elősütött szűz tönköket, majd megszórjuk reszelt Manchego sajttal.










Az előmelegített sütőben 12-15 perc alatt egybe sütjük, tetejét megpirítjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése