TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. szeptember 20., szerda

Polenta és ízek avagy Ez egy ilyen nap

Ma nem kívántam a húst, van így az emberfia, és ez talán nem is olyan nagy baj. Sokszor vagyok úgy, hogy amit csak egyszerűen (ezt szeretni fogjátok 👉) összedobok, szinte gondolkodás nélkül, az igazi katarzist okoz. No, pont ilyen lett a mai étkem, és lényegében csak 3 hozzávalót használtam, igaz, azoknak önmagában is jellegzetes, jó íze volt.
Na persze, így könnyű.















FŰSZERES POLENTA, 
  PARADICSOMMAL ÉS KÉKSAJTTAL 
Hozzávalók:
30 dkg kukoricadara
1,3 dl víz 
30 dkg paradicsom
10 dkg Gorgonzola (márványsajt)
kakukkfű
rozmaring
bors, só
olívaolaj
A vizet felforraljuk, amikor forr beleborítjuk a kukoricadarát és "folyamatosan" kevergetve, az újraforrástól számítva 5-6 perc alatt, sűrűre főzzük, sóval, és aprított rozmaringgal ízesítjük, illetve a végén, a tűzről már levéve, 4-5 evőkanálnyi extra szűz olívaolajat belekeverünk aztán fedővel letakarva 15-20 percet pihentetjük.
Csak így közbe szúrva: A polenta többféle módon is elkészíthető; az eredeti, olasz, alap, kukoricalisztből van, de náluk is készítik darából. A polenta lehet sűrűbb, vagy lazább ezt a víz mennyiségével tudjuk szabályozni. Én a leírt mennyiségekkel dolgoztam, de amennyiben van bevált polenta receptünk, nyugodtan készítsük aszerint, itt most az ízek összhatása lesz a lényeg. A polenta a főzés során pöfögve-pufogva dagad, és lehet, hogy sűrűnek tűnik;  picike vizet adhatunk hozzá, de ne hígítsuk túlzottan el, illetve a folyamatos keveréssel enyhíthetjük a pufogását. A polenta frissen készül! mert ahogy hűl, úgy dermed és ez nehezítheti a visszamelegítéstét 😉
A paradicsomot apró kockákra daraboljuk és olívaolajon, 3-5 percig sütjük, (most nem kell, hogy nagyon pépes legyen) sózzuk, és kakukkfűvel ízesítjük.
Tálaláskor a polentát, a tányérra halmozzuk, a közepébe kis gödröcskét alakítunk, ebbe kanalazzuk a paradicsomot, majd rámorzsoljuk a gorgonzolát, és mint a nagyok egy kis olívaolajjal meglocsoljuk.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése