TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. szeptember 19., kedd

Hal és sajt avagy Egy jó tanács

Miért jó ha halat eszünk?
Röviden: Halat kell enni, mert az egészséges!
Hosszabban: A halhús az egyik legjobb állati fehérjeforrás, és bőven megtalálható benne az Omega-3 zsírsav. 
Őszintén: Rengeteg  divatos, egészséges étkezési trendet "követünk", mindenhol halljuk, hogy hetente, legalább kétszer kellene halat fogyasztanunk; mégis  Magyarország kullog, a maga picivel több, mint 4,5 kilójával a lista végén. 
Világviszonylatban az egy főre jutó, átlagos, halfogyasztás 2016-ban elérte a 20 kilót !!! 






 








BORSOS MORZSÁBAN SÜLT SÜGÉRFILÉ,
  KÁPIÁS-SAJTMÁRTÁSSAL ÉS FUSILLIVEL
Hozzávalók:
4 adag nílusi sügérfilé
1 db Kápia paprika
2 db tömlős, natúr vagy tejszínes sajt (1/10 dkg)
5 dkg Feta sajt
4 dl tej
5 dkg vaj
2 csapott ek. liszt
20 dkg fusilli (teljes kiőrlésű) 
kakukkfű (citromos)
színes bors
A sügérfiléket 4 vagy 8 darabra vágjuk, besózzuk, és frissen őrölt színes borssal kevert zsemlemorzsába forgatjuk illetve jól belenyomkodjuk.
Egy serpenyőben olívaolajon, kis lángon, oldalanként 5-6 perc alatt, szép pirosra sütjük. 
A mártáshoz, apró kockákra vágjuk a Kápia paprikát, és egy másik serpenyőben, a vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, elkavarjuk, átforrósítjuk (finoman piríthatjuk is), aztán felöntjük a tejjel. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, kiforraljuk, közben hozzáadjuk a tömlős sajtokat, és belemorzsoljuk a Fetát, megsózzuk, kakukkfűvel ízesítjük.
Jelen esetben, jó fajta, teljes kiőrlésű fusilli tésztával tálaltam, de természetesen másféle köret is megteszi, pl. orsó  tészta 👈 aszta ez mekkora pojén, má megint 😁
No, akkor ŐrültenJóÉtvágyat !














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése