TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. február 22., hétfő

Mozzarella és spenót avagy Fantázia, unalom ellen

A múltkori bejegyzésemben írtam, hogy nem csak a megszokott formában, illetve ízesítésel lehet elkészíteni a kedvenc mannáinkat. Akkor épp a spenótból pontosabban a spenótos ételből maradt ki a fokhagyma; és a sok bölcsességem végén utalást tettem arra is, hogy a mozzarellát sem csak paradicsommal és bazsalikommal lehet csemegézni.
Egyébiránt mint azt akkor és most is jelezem a mozzarellára nem is kevés variációt lelhettek itt nálam.
Na, de ha már egyszer összehoztam a spenótot és a mozzarellát egy szövegben, akkor nem tehettem mást, mint... 














BÉBI SPENÓT, MOZZARELLÁVAL,
    SZALONNÁVAL ÉS CITROMMAL
1 személyre
Hozzávalók:
1 nagy marék spenót (bébi)
1 db mozzarella
2-3 dkg kolozsvári szalonna 
1 ger. fokhagyma
citrom
bors, só
olívaolaj
Figyelem!!! viszonylag bonyolult recept következik.
A jól megmosott spenótlevélkéket egy tányérra halmozzuk.
A mozzarellát felszeleteljük és a spenótra helyezzük.
A fokhagymát durvára aprítjuk.
A szalonnát szép vékony csíkokra vágjuk és egy evőkanál olívaolajon mosolygós pirosra pirítjuk, aztán lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a fokhagymát, és szinte egyből adunk még hozzá egy-két kanál olívaolajat.
A sajtra és a spenótra szórjuk a pirult szalonnát, majd a fincsi olajával, és pár csepp frissen facsart citromlével meglocsoljuk, reszelt citromhéjjal és borssal koronázzuk, szükség szerint sózzuk.

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése