TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. február 10., szerda

Gomba és galuska avagy Egyszerű turbó, csomborral fűszerezve

Ha már egyszer  megkezdődött a böjti időszak, akkor tartsuk is be!
...legalább a hamvazó szerdát ;)
Én a magam módján egy klasszikust „turbóztam” fel, esmét...
Nem nagy dolog, de úgy érzem „muszáj” közkincsé tennem, mert még mindig nem vagyunk ölég merészek ahhoz, hogy hozzányúljunk a megszokott kajáinkhoz; végül is a tojásos nokedli is pompás a saját egyszerűségével....



















TOJÁSOS - GOMBÁS NOKEDLI,
 CSOMBORRAL FŰSZEREZVE
Hozzávalók:
25 dkg gomba
4 db tojás
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
csombor (borsikafű)
bors, só
4 adag galuska
A nokedlit a szokott módon készítjük el.
A vöröshagymát, felaprítjuk vagy félkarikákra vágjuk.
A gombát megtisztítjuk cikkekre vagy szeletekre daraboljuk.
Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk és elkezdjük a gomba pirítását, amikor kezd szép színt kapni közészórjuk a hagymát és üvgesre sütjük.
Közben a tojásokat elhabarjuk, sóval, borssal, és csomborral ízesítjük.
A kész, leöblített nokedlit átforgatjuk, átmelegítjuk a hagymás gombával, majd ráöntjük a tojást és szépen egybesütjük.
Asztamindenit, ez tényleg ilyen bonyolult ;)   




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése