TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. április 26., vasárnap

Laska és leves azaz Minden jó így kezdődik

...és valóban, egy jó ebéd kihagyhatatlan része, illetve kezdése, a leves. 
Ízletes, gőzölgő, bendőhangoló, ami előkészíti a gyomrunkat a jobbnál-jobb falatokra.
Aztán van úgy is, hogy az emberfia csak egy kis levest kíván, semmi mást csak levest, akár még este is.
Igen, a leves, a nap megnyugtató levezetése is lehet. 
Lényeg a lényeg a leves jó és fogyasszunk belőle jóízűen, bőséggel, de vigyázva, hogy még a sütinek is maradjon hely ;)














LASKAGOMBÁS BURGONYALEVES
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
20-25 dkg laskagomba 
1 db kápia paprika
10 dkg szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
2 db babérlevél
1-2 ek. liszt
1-2 ek. fehérborecet (elhagyható)
petrezselyem zöldje
bors, só
A burgonyát és a laskagombát felkockázzuk.
A szalonnát pici kockákra daraboljuk és egy evőkanálnyi olívaolajon „megizzasztjuk”, majd hozzáadjuk a szintén kis kockákra vágott vöröshagymát és kápia paprikát. Pár perc alatt, így együtt üvegesre fonnyasztjuk, amíg a paprika színe kissé kioldódik.
Ezután az alapra dobjuk a burgonyát és a gombát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb.:1,2 liter vízzel, babérlevéllel ízesítve készre főzzük. A főzés végén, fokhagymás-petrezselymes rántással sűrítjük; ízlés szerint fehérborecettel pikánsabbá tehetjük.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése