TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. április 29., szerda

Cukkini és a blansír azaz Variáció egy témára

...és még mindig tart a Mozzarella népszertűsítő küldetésem.
Most éppen egy egyszerű cukkinisalátával kínálom, amibe tettem egy kis kunkort. 














BLANSÍROZOTT CUKKINISALÁTA, MOZZARELLÁVAL
2 személyre
Hozzávalók:
1 db salátacukkini
1 db lilahagyma
1 db csemegeuborka (3-4 dkg)
2 ek. olívaolaj
2 ek. fehérborecet
2 db mozzarella 
petrezselyem zöldje
bors, só
A cukkinit és a lilahagymát felkockázzuk, majd forrásban lévő sós vízben 3-4 percig főzzük aztán jó hideg („jeges”) vízzel egyből lehűtjük, lecsepegtetjük.
Elkészítjük a öntetet, az olívaolajat és a borecetet, sóval, borssal valamint az apró kockákra darabolt csemegeuborkával és bőséges mennyiségű  aprított petrezselyem zöldjével alaposan összekeverjük, egy csipet kristálycukorral finomíthatjuk.
A cukkinit és a lilahagymát beleforgatjuk az öntetbe, majd jól lehűtve a mozzarellával, pirítóssal és még egy löttyintésnyi olívaolajjal tálaljuk.
Csak 1 megjegyzés: A blansírozásnál alapban a lehűtés úgy történik, hogy a lecsepegtett zöldségeket egyből jeges vízbe tesszük át! de jelen esetben, és mivel picike darabokról van szó, saját ajánlásommal az is megfelel, hogy azonnal jó hideg, folyó vízzel hűtjük ki a blansírozott cukkinit és a hagymát.

       
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése