TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. augusztus 19., kedd

Gyöngéden erős

Szakemberek szerint hetente legalább egyszer ajánlatos a hüvelyesek fogyasztása, mert csökkentik a magas koleszterin szintet, jó hatással van a vércukorra és a vérnyomásra, de természetesen ehhez rendszeresen be kell iktatnunk az étrendünkbe őket.
Például egy ilyen frankó kis levessel.
 













GYÖNGE BABLEVES ERŐSEN
Hozzávalók:
35 dkg gyenge bab
10 dkg kolozsvári szalonna
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
1 kisebb fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
1 darabka erős paprika
1 ek. fehérborecet
1 p. tejföl (150g)
2-3 ek. liszt
1 tk. kristálycukor
zsálya
bors, só
A vöröshagymát és a zöldségeket apró kockára daraboljuk, a szalonnát pedig vékony csíkokra, majd együtt egy kevéske zsiradékon lepirítjuk őket. Közben a erős paprika magjait kikaparjuk, az eréből is vághatunk ki egy kicsit, (a zamata azért maradjon meg) szintén apróra kockázzuk és az alapba dobjuk. (Az erős paprika mennyiségét mindenki saját kedvére válassza meg.)
Amikor az alap szépen megpirult hozzáadjuk a gyenge babot, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával, a cukorral és a borecettel ízesítjük, felöntjük bő 1 liter vízzel és puhára főzzük.
A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, majd besűrítjük vele a levesünket; a főzés végén egy jó adag aprított zsályát szórunk bele. 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése