TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. augusztus 27., szerda

A mai reggeli 5.

Azért, hogy jól induljon a nap, akármi is lesz, például egész nap dolgozol, például egész nap esik az eső, például példálózol egész nap :)
Na, de a reggel, az jó volt!














ZABPELYHES OMLETT CAPRESE
2 adag
Hozzávalók:
4 db tojás
0,5 dl tejszín
1 db mozarella
1 db paradicsom
3 ek. zabpehely
olívaolaj
bazsalikom
rozmaring
bors, só
A tojásokat, a tejszínnel, néhány levélke aprított rozmaringgal, sóval és borssal elhabarjuk. 
A mozzarellát és a paradicsomot felkarikázzuk és a zabpelyhet is előkészítjük.
Egy teflonserpenyőben olívaolajat hevítünk és ráöntjük az elhabart tojást, majd szinte egyből egységesen rászórjuk a zabpelyhet; a mozzarella-, és a paradicsomkarikákat is szépen elrendezzük rajt. 
Ezek után, fedő alatt 10-15 perig lassan, kis lángon sütjük, amíg kellően megszilárdul, közben meg-meg mozgatjuk, hogy a lágy részek is átsüljenek, majd megfelezve, tányérra csúsztatjuk és aprított bazsalikommal emeljük tökélyre :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése