TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. április 12., szombat

Csak az a sok bonyodalom ne lenne

Valamiért beírtam a szinonima szótárba  a bonyodalom szót és az eredmény a következő lett: probléma, dilemma, nehézség, bökkenő, mizéria, nyűg, baj, komplikáció, fennakadás, macera, hercehurca. 
Szerintem sokan vannak így a desszert készítéssel. 
A legtöbb ember ha desszertre gondol, mindig valami nagyon- nagyon extra dolog jut eszébe amit fényűző magazinok hasábjain lát vagy csak egyszerűen egy szép fotón, ahol ügyesen van tálalva és feldíszítve. Na, ilyenkor aztán egyből meginog az önbizalmunk és azonnal le is beszéljük magunkat róla: Ááá, úgysem tudom én ezt megcsinálni.  
Pedig sokszor, itt is érvényesül az, hogy kevesebb több; és hót' egyszerűen tudunk készíteni pompás falatokat. 
Sajnos még belénk ivódott az is, hogy ha ismerjünk vagy hallottunk egy receptet már, azt nem tudjuk, nem merjük másképp el képzelni, elkészíteni és ha csak egy hozzávaló hiányzik (persze nem alapvető) akkor vége. 
A tiramisu óta talán kicsit bátrabban állunk hozzá a hidegen készíthető illetve különböző réteges, desszerthez és ezeknek a tárháza kimeríthetetlen (szinte).
Hát akkor hajrá!
ui.: ...legyünk elégettek magunkkal és véletlen se, valami nagyon szuper, akármihez hasonlítsunk aminek a hozzávalóit is nehéz beszerezni, ha van is rá pénccünk :)

 












JOGHURTOS PISKÓTADESSZERT
Hozzávalók:
18-20 db babapiskóta
500 g barackos joghurt - gyümölcs darabokkal
1 db tejszínes tömlős sajt (natúr, 10 dkg)
4-5 dkg tejcsoki
A joghurtot alaposan összekeverjük a sajttal.
Egy pástétom formát (vagy őzgerinc) kibélelünk frissentartó fóliával, az aljára kenünk egy-két kanálnyit a joghurtból és szorosan ráhelyezünk egy réteg piskótát (ha kell törjük el), úgy hogy kitöltse a formát. Ezuán ismét joghurt következik; erre a rétegre reszeljük rá a csoki felét, majd megint piskóta jön és a végén joghurt.
A fólia kilógó részével betakarva egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, hogy szépen összérjen.
Tálalás előtt egy bátor, határozott mozdulattal fordítsuk ki egy tálra reszeljünk a tetejére csokit és ha van egy kis tépett mentával is megszórhatjuk.   

Egy „átlagos méretű formában” 3 réteggel készíthető, akár epres ízesítéssel is ;)


Nem saját fotó





1 megjegyzés:

  1. A bonyoldalom szónak sokkal több szinonímája is van ezen az oldalon: https://aszinonimaszotar.hu

    VálaszTörlés