TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. április 22., kedd

...és ezzel mi lesz? 2.

A maradék sonkából és tojásból készítsünk ma egy pompás kis tészta ételt, ici-picikét felturbózva.















DOPO PASQUA PENNE 
HÚSVÉT UTÁNI PENNE 
Hozzávalók:
40 dkg penne
20 dkg főtt, füstölt sonka 
3-4 dkg főtt tojás
10 dkg sárgarépa
2 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
oregánó

A penne tésztát forrásban levő sós vízben kifőzzük.
A sonkát és a főtt tojásokat 0,5 centi darabokra kockázzuk, a fokhagymát pedig apróbbra.
Egy serpenyőben pár kanálnyi olívaolajat hevítünk és kis lyukú reszelőn belereszeljük a sárgarépát, 2-3 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és hozzákeverjük a felkockázott dolgokat, ezután jó sűrűre forraljuk, oregánóval ízesítjük szükség szerint sózzuk és beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése