TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. április 10., csütörtök

Igaz vagy hamis

Szombat - bogrács parti.
Indulás - 12 körül vagy 13.15.
Helyszín - dzsumbuj, kerékcsapa, tócsa, romos ház (inkább csak rom).
Infrastruktúra - 0. Na, jó -1.
Tereprendezés - csákány, lapát, döngölés.
Erdőből kikukkantó őzek - nem meghívottak.
Törékeny kuszma azaz lábatlan gyík - vigyázz rá! védett; eé.: 10.000 Ft. 
Csoda szép vérehulló fecskefű - a romos ház téglái közül kinőve.    
Víz, asztal, ülőalkalmatosság - lesz, jönnek a srácok.
Megjöttek - motorfűrész, szekerce, kalapács, ácskapocs, szeg vagy szög.
zelőanyag - ott az erdő.
Pompás kezdhetünk!
Főzőkanál - lesz, jönnek a srácok.
Már itt vannak - akkor megyek és hozok.
Pár óra múlva.
Terített, stabil asztal, pad (padok); tarja, csevapcsicsa vagy mics, mititej ki hogy ismeri, saláták, szószok, öntetek, lepénykenyér, pigi, pogi, ropi, sör, bor, pálinka, szörpök több ízben és élő zene hangosítással. 
Én meg szép csendben elbográcsoztam.
Kedves emberek, jó társaság, remek hangulat és még alkotói vénánkat is megremegtettük.
Minden szuper, mi kell még!?
???
Merőkanál!
...
Hát ezt egy alternatív megoldással hidaltuk át (akkor már semmitől sem riadva) és a leges-legmélyebb tányérral merítettünk.
Szerencsére evőkanál az volt egy, ami körbe járt.
Ezen a szép estén ilyen finomságot főztem barátimnak vagy ilyesmit.
Így történt kérem.
..vagy, én nem is tudom; döntsétek el. 



 











ZÖLDSÉGES BOGRÁCSOS
Hozzávalók:
80 dkg sertés lapocka
80 dkg burgonya
30 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyemgyökér 
10 dkg kolozsvári szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
1 ek. mustár
1 tk. fűszerpaprika
csombor (borsikafű)
rozmaring
bors, só
A vöröshagymát, a szalonnát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret 1×1 cm-es kockákra daraboljuk és egy kevéske zsiradékon, együtt üvegesre pirítjuk őket. A sertéshúst nagyobb 2-2,5 centis kockákra vágjuk és az alaphoz adjuk, megsózzuk, majd akkor már elvesztette nyers színét és egy kis levet is engedett, meghintjük fűszerpaprikával, borsozzuk, csomborral és rozmaringgal fűszerezzük. 
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadunk egy evőkanál mustárt, az aprított fokhagymát és pörkölt módjára főzzük tovább.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, beleszórjuk a felkockázott burgonyát, ismét annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd készre főzzük, utóízesítjük.


Hát, így élünk mi, fent a havasokon :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése