TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. június 15., szombat

Végre itt a meleg :) szendvics

Pici vendéglő a kis város szélén; éjfélig nyitva tart, hátha beesik még valaki a közeli „nagy útról”. 
A konyha 11-ig üzemel. 
-Ahjj, mindjárt zárhatunk - mormolja Titi bácsi az öreg pincér, közben odakacsint a takarítónőnek.
-Nehéz nap volt, ... az összes lökött vendég megtalált...
-Ne panaszkodjon Titi, hamarosan otthon lesz a jó kis ágyikójában.
-Jah.
Szélesre tárul az ajtó és széles mosollyal belép egy széles ember - az átutazó.
-Szép, jó estét! Jajj de jó, hogy még nyitva vannak, menten megdöglök olyan éhes vagyok.
Itt aztán nem -gondolja Titi bácsi- főleg nem zárórakor.
-Magának is szép estét, kedves uram; mivel szolgálhatok?
-Menten éhen halok...
Már megint kezdi.
-...fél napja úton vagyok. Nem tudom, de ma, az összes lökött kint volt az utakon.
Meg nálam -morog magában az öreg-, közben próbálja feltűnően igazgatni az órát a csuklóján. 
-Pincetornyoson már megakartam állni a benzinkútnál, de technikai okok miatt zárva volt a büfé.
-Hm.
-Mindig ott szoktam sült kolbászt enni; isteni finom - bizalmas közelségbe hajol - állítólag valami maszektól veszik.
-Nos, uram! Mivel szolgálhatok?
-Nem is tudom, talán egy melegszendvicset.
-Sajnálom uram, de már bezárt a konyha és csa...
-Komolyan!?
-Igen; csak hideg szendvicsünk van, sajtos chips, óriás ropi és banános csoki.
-Melegszendvics nincs?
-Nincs.
-Hideg, van!?
-Hideg van.
Széles mosoly feszíti szét az átutazó arcát.
-Na! Azt kéne meg melegíteni!!!





 








HÚSOS-SPENÓTOS MELEGSZENDVICS, EGYBESÜTVE
Hozzávalók:
60 dkg vegyes darált hús (az én esetemben most sertés és marha)
35 dkg spenót
10 dkg sárgarépa (egy kisebb szál)
1 ger. fokhagyma
1 p. tejföl 
2 db tojás
10-15 dkg trappista sajt
rozmarig
bors, só
kb.:8 szelet fehér kenyér (ugye ez nagy mértékben függ a szelet nagyságától)
Abban az esetben ha húst magunk daráljuk, daráljuk közé a sárgarépát; ha nem akkor reszeljük bele.
Egy serpenyőben forró zsiradékon pirítsuk meg a répás-darált húst, sózzuk, borsozzuk és rozmaringgal ízesítsük be; majd öntsük fel egy kis vízzel és pároljuk puhára. A spenótot tisztítsuk meg és amikor a húsról már az össze lé elpárolódott dobjuk a közé, aztán pár perc alatt fonnyasszuk meg, ízesítsük zúzott fokhagymával.
A lehéjazott kenyérszeleteket, szárazon (kenyérpirítóban, platnin) kissé pirítsuk meg, majd egy kis tepsit nagyon vékonyan olajozzunk meg és „szorosan” béleljünk ki a szeletekkel. (Az esetleges lyukat, réseket is tömködjük be, nem baj ha meg kell tépkednünk a szeleteket.) 
A langyos, kihűlt darált húsos ragut keverjük össze a tejföllel, a tojással és szépen oszlassuk el a tepsibe rakott pirítósokon. A tetejére reszeljünk sajtot és forró sütőben süssük össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése