TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. június 11., kedd

Variációk egy témára: mozzarella, paradicsommal 2.

Íme a napi salátám természetesen mozzarellával és paradicsommal, na meg egy kis burgonyával.














BURGONYASALÁTA, 
      MOZZARELLÁVAL ÉS PARADICSOMMAL
Hozzávalók:
80 dkg burgonya 
3 db mozzarella
2-3 db paradicsom
1 citrom leve
1 ek. méz
4-5 ek olívaolaj
rozmaring

A burgonyát kis kockákra vágva megfőzzük.
Közben az olajat, a mézet és a citromlevet alaposan összekeverjük (kis habverővel a legkönnyebb), sóval valamint aprított rozmaringgal ízesítjük
A mozzarellát és a paradicsomot szintén felkockázzuk.
A megfőtt burgonyát leszűrjük és még melegen belekeverjük az öntetbe, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a sajtot.
Jól lehűtve kínáljuk. 
ui.: Fontosnak tartom, hogy a burgonyát ne hűtsük le, és valóban melegen keverjük az öntetbe, mert így amikor visszahűl, csodálatos, selymes bevonat képződik a salátánkon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése