TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. december 27., csütörtök

Egyre közelebb 1.

Szép lassan kikeveredünk a karácsonyból, de máris nyakunkon a szilveszter és az új év.
A következő egy-két napban a szilveszteri vendégváró asztalunkat szeretném néhány egyszerű, nem szokványos, Őrülten Jó falattal feldobni. 
A receptek nem nagy mennyiségre szólnak, de én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy sok kicsi, sokra megy. Az ilyen napon, napokon talán nem baj, ha egy picit többet foglalkozunk, „pepecselünk” az étkekkel, de mindenképp megéri, mikor látjuk az elégedettséget a többieken.
Szerencsés esetben, furfangos ígéretekkel, csalafinta csalogatással, hamis drámai monológgal és egyéb színészi alakítással vagy csak simán, szépen kérlelve, talán rátudjuk szedni a családot, hogy (legalább ma) segítsenek egy keveset ;)
...és jövőre mi megyünk vendégségbe.














GESZTENYÉS HÚSGOLYÓ „szendvics”
Hozzávalók:
25 dkg pulykahús
25 dkg gesztenye
1 szál sárgarépa
1 db szikkadt zsemle
1 db tojás
zsemlemorzsa
alma
kakukkfű
A gesztenyét megfőzzük és megpucoljuk.
A pulykahúst, egy darabka (félszál, kb.: 5 dkg) sárgarépával együtt ledaráljuk. Majd hozzáadjuk a beáztatott és jól kifacsart zsemlét és a tojást; ízesítjük kakukkfűvel és sóval; aztán összekeverjük. A gesztenyét apró darabokra vágjuk, törjük, ahogy sikerül és alaposan beledolgozzuk a húsos masszába. Ezután kis golyócskákat formálunk belőle (kb.: 25 db, függően a golyók nagyságától), zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajban vagy kicsit olajjal meglocsolva, tepsiben, sütőben szépen megsütjük őket. Én most sütőben sütöttem és így szabadon maradt a tűzhely ! A megsült és már nem forró húsgolyókat, egy éles késsel félbe vágjuk; majd vékony szelet sárgarépával és vékony alma darabkákkal „megtöltjük” és fogpiszkálóval összetűzzük az így kapott szendvicskéinket.
Csak 1 ötlet: A sárgarépát egy éles burgonyahámozóval vagy uborkagyaluval tudjuk szépen és egyszerűen, egyforma vékony karikára szeletelni.

2 megjegyzés: