TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. május 23., szerda

Ajándék

ÁÁÁ! A tegnapi nap, az aztán, megint olyan volt, hogy jobb nem is beszélni róla. Úgyhogy nem is mondok semmit, inkább leírom röviden. Mindezt csak azért, hogy egy kicsit sajnáljatok, mert az jól esik. Jól esik mint tegnap az eső, ráadásul egész nap. Nekem meg egy csomó elintéznivalóm volt, és egy kis műszakot is ledolgoztam. A napot cipőfűző szakadással kezdtem, aztán tócsa, majd meló, utána posta, hivatal, posta, gyógyszertár, bank, bolt, másik bolt, suszter, Rózsika néniéknek beadni a levelet...és egész nap esik, az autósok pedig fröcskölik a szegény biciklistákat. A nap folyamán 10 percig nem esett... amíg boltban voltam :/ , de nekem ez már tökmindegy volt. Szerencsére a bolti választék egy kicsit kárpótolt, nagyon szép zöld spárgát kaptam (magyart) és finom friss csirkemellet.
Hát, ezzel jutalmaztam magam vacsira.














SPÁRGÁS CSIRKERAGU, 
            BORRAL ÉS PIRÍTOTT DIÓVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
30 dkg zöldspárga
10 dkg dió
5 dkg vaj
2 dl fehérbor
4 db tojás sárgája
2 dl főzőtejszín
A diót, a vajon megpirítjuk (nem égetjük) majd kiszedjük a zsiradékból és durvára aprítjuk, tálalásig félre tesszük. A csirkemellet 2 cm-es csíkokra vágjuk és azon vajon amelyikben a diót pirítottuk, só nélkül szép pirosra sütjük. A spárgát megtisztítjuk, a húshoz hasonlatosan 2 cm-esre daraboljuk és a megpirult hús közé dobjuk, most már sózhatjuk. Felöntjük a borral és a tejszínnel, jól kiforraljuk. Közvetlen tálalás előtt, de már a tűzről levéve, és még melegen (ne forrjon),  belekeverjük a tojássárgákat és ezzel sűrítjük,  aztán rizzsel vagy tésztával tálaljuk.  

2 megjegyzés: