TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. február 14., hétfő

Vallomások Valentin napra 2.

Én nem tudom, mi ez, de jó nagyon.
Fájása édes, hadd fájjon, hagyom.

Ha balgaság, ha tévedés, legyen.
Ha szerelem, bocsásd ezt meg nekem!

Juhász Gyula





ALMALEVES PULYKAHÚSSAL
Hozzávalók:
30 dkg pulykamell
2 db alma
1 db natúr tömlős sajt
2-3 ek. liszt
őrölt szerecsendió
rozmaring, só
cukor

A pulykamellet felcsíkozzuk és egy kis zsiradékon elősütjük, amikor elveszti nyers színét, sózzuk, rozmaringgal és őrölt szegfűszeggel ízesítjük, leszórjuk lisztel, elkavarjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel. A sajtot kikeverjük egy kis forró lével, az almát felcsíkozzuk és a leveshez adjuk őket. Készre főzzük ügyelve arra, hogy az alma ne följön szét, egy evőkanál cukorral ízesítjük.
Ha sűrűbben szeretjük, emeljük a liszt mennyiségét (ha akarjuk a cukrot is, de hangsúlyoznám ez nem egy édes leves).
Hidegen, melegen egyformán finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése