Fájása édes, hadd fájjon, hagyom.
Ha balgaság, ha tévedés, legyen.
Ha szerelem, bocsásd ezt meg nekem! Juhász Gyula
ALMALEVES PULYKAHÚSSAL
Hozzávalók:
30 dkg pulykamell
2 db alma
1 db natúr tömlős sajt
2-3 ek. liszt
őrölt szerecsendió
rozmaring, só
cukor
A pulykamellet felcsíkozzuk és egy kis zsiradékon elősütjük, amikor elveszti nyers színét, sózzuk, rozmaringgal és őrölt szegfűszeggel ízesítjük, leszórjuk lisztel, elkavarjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel. A sajtot kikeverjük egy kis forró lével, az almát felcsíkozzuk és a leveshez adjuk őket. Készre főzzük ügyelve arra, hogy az alma ne följön szét, egy evőkanál cukorral ízesítjük.
Ha sűrűbben szeretjük, emeljük a liszt mennyiségét (ha akarjuk a cukrot is, de hangsúlyoznám ez nem egy édes leves).
Hidegen, melegen egyformán finom.
Ha sűrűbben szeretjük, emeljük a liszt mennyiségét (ha akarjuk a cukrot is, de hangsúlyoznám ez nem egy édes leves).
Hidegen, melegen egyformán finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése