Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
1 db szép narancs
2 db körte
1 db sárgarépa
fekete olajbogyó
őrölt gyömbér
olívaolaj
csípős fűszerpaprika
só, bors
a panírhoz:
liszt, tojás
zsemlemorzsa
szeletelt mandula
50 dkg csirkemell filé
1 db szép narancs
2 db körte
1 db sárgarépa
fekete olajbogyó
őrölt gyömbér
olívaolaj
csípős fűszerpaprika
só, bors
a panírhoz:
liszt, tojás
zsemlemorzsa
szeletelt mandula
A narancs levét kifacsarjuk, enyhén megsózzuk, gyömbérrel ízesítjük és féldeci olívaolajjal(kb.5-6 evőkanál) összekeverjük, jól lehűtjük.
A csirkemell filét falatnyi darabokra szeleteljük, gyengén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és őrölt csípős paprikával fűszerezzük. A hagyományos módon panírozzuk, de a morzsába szeletelt mandulát keverünk. Forró olajban szép pirosra sütjük.
A megmosott saláta leveleket egy tálba tépkedjük, a megtisztított sárgarépát burgonya hámozóval vékonyan "forgácsoljuk" mintha hámoznánk, a körtéket felszeleteljük. Olajbogyóval és a narancsos öntettel alaposan összeforgatjuk és a mandulás csirkemellel tálaljuk.
Ha rakunk félre egy pici öntetet akkor a husira is tehetünk egy pár cseppet.
Én amikor ezt a salátát ettem, olyan íz-érzetem volt mintha diót rágcsálnék.
A csirkemell filét falatnyi darabokra szeleteljük, gyengén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és őrölt csípős paprikával fűszerezzük. A hagyományos módon panírozzuk, de a morzsába szeletelt mandulát keverünk. Forró olajban szép pirosra sütjük.
A megmosott saláta leveleket egy tálba tépkedjük, a megtisztított sárgarépát burgonya hámozóval vékonyan "forgácsoljuk" mintha hámoznánk, a körtéket felszeleteljük. Olajbogyóval és a narancsos öntettel alaposan összeforgatjuk és a mandulás csirkemellel tálaljuk.
Ha rakunk félre egy pici öntetet akkor a husira is tehetünk egy pár cseppet.
Én amikor ezt a salátát ettem, olyan íz-érzetem volt mintha diót rágcsálnék.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése