Mint említettem, tisztelet illeti meg a Francia hagymalevest, ha már egyszer (kétszer) szóba hoztam.
Ezt a valóban ízletes levest, számtalan módon lehet elkészíteni. Ajánlom, hogy keressünk rá, nézzünk utána és válaszuk ki azt amelyik nekünk a szimpatikusabb vagy próbáljunk meg több félét. Aki nem szeret keresgélni és elveszni a receptek között (és vakon megbízik bennem) annak itt van az én Francia hagymalevesem.
A leves érdekessége talán az, hogy valamikor hajdanán a szegény emberek ételének tartották, és az idő múlásával az ünnepi asztalok egyik legnépszerűbb levesévé vált. Talán nem véletlen. Főzzünk bátran a receptet tekintsük alapnak és az ételt igazítsuk saját ízlésünkre.
FRANCIA HAGYMALEVES
Hozzávalók:
50 dkg vöröshagyma
1 szál póréhagyma
5 dkg vaj
4 ek.liszt
1 tk. Dijoni mustár
0,5 dl fehérbor (lehet több is)
tyúkhúsleves (kockából)
kakukkfű
szerecsendió
bors, só
A hagymákat félkarikára vágjuk (nem kell túl vékonyra) és a vajon, picit meg sózva 10-15 percig pároljuk. Leszórjuk lisztel, fűszerezzük, mustározzuk, jól átkeverjük de nem pirítjuk, és felöntjük 1 liter tyúkhúslevessel, hozzáadjuk a bort és kiforraljuk. Tálaláskor kockára vágott fokhagymás pirítóssal és reszelt sajttal tálaljuk.
A sózással és a levessel való felengedéssel mindig vigyázzunk, mert az étel forraláskor sósulhat!
Ezt a valóban ízletes levest, számtalan módon lehet elkészíteni. Ajánlom, hogy keressünk rá, nézzünk utána és válaszuk ki azt amelyik nekünk a szimpatikusabb vagy próbáljunk meg több félét. Aki nem szeret keresgélni és elveszni a receptek között (és vakon megbízik bennem) annak itt van az én Francia hagymalevesem.
A leves érdekessége talán az, hogy valamikor hajdanán a szegény emberek ételének tartották, és az idő múlásával az ünnepi asztalok egyik legnépszerűbb levesévé vált. Talán nem véletlen. Főzzünk bátran a receptet tekintsük alapnak és az ételt igazítsuk saját ízlésünkre.
FRANCIA HAGYMALEVES
Hozzávalók:
50 dkg vöröshagyma
1 szál póréhagyma
5 dkg vaj
4 ek.liszt
1 tk. Dijoni mustár
0,5 dl fehérbor (lehet több is)
tyúkhúsleves (kockából)
kakukkfű
szerecsendió
bors, só
A hagymákat félkarikára vágjuk (nem kell túl vékonyra) és a vajon, picit meg sózva 10-15 percig pároljuk. Leszórjuk lisztel, fűszerezzük, mustározzuk, jól átkeverjük de nem pirítjuk, és felöntjük 1 liter tyúkhúslevessel, hozzáadjuk a bort és kiforraljuk. Tálaláskor kockára vágott fokhagymás pirítóssal és reszelt sajttal tálaljuk.
A sózással és a levessel való felengedéssel mindig vigyázzunk, mert az étel forraláskor sósulhat!
Nagyszerű receptek...nagyszerű étvégygerjesztő szövegkörnyezetben....nagyszerű fotókkal
VálaszTörlésNagyszerű Ciróbá'!