TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. február 2., szerda

A szegények levese

Mint említettem, tisztelet illeti meg a Francia hagymalevest, ha már egyszer (kétszer) szóba hoztam.
Ezt a valóban ízletes levest, számtalan módon lehet elkészíteni. Ajánlom, hogy keressünk rá, nézzünk utána és válaszuk ki azt amelyik
nekünk a szimpatikusabb vagy próbáljunk meg több félét. Aki nem szeret keresgélni és elveszni a receptek között (és vakon megbízik bennem) annak itt van az én Francia hagymalevesem.
A leves érdekessége talán az, hogy valamikor hajdanán a szegény emberek ételének tartották, és az idő múlásával az ünnepi asztalok egyik legnépszerűbb levesévé vált. Talán nem véletlen. Főzzünk bátran a receptet tekintsük alapnak és az ételt igazítsuk saját ízlésünkre.




FRANCIA HAGYMALEVES
Hozzávalók:
50 dkg vöröshagyma
1 szál póréhagyma
5 dkg vaj
4 ek.liszt
1 tk. Dijoni mustár
0,5 dl fehérbor (lehet több is)
tyúkhúsleves (kockából)
kakukkfű
szerecsendió
bors, só
A hagymákat félkarikára vágjuk (nem kell túl vékonyra) és a vajon, picit meg sózva 10-15 percig pároljuk. Leszórjuk lisztel, fűszerezzük, mustározzuk, jól átkeverjük de nem pirítjuk, és felöntjük 1 liter tyúkhúslevessel, hozzáadjuk a bort és kiforraljuk. Tálaláskor kockára vágott fokhagymás pirítóssal és reszelt sajttal tálaljuk.
A sózással és a levessel való felengedéssel mindig vigyázzunk, mert az étel forraláskor sósulhat!

1 megjegyzés:

  1. Nagyszerű receptek...nagyszerű étvégygerjesztő szövegkörnyezetben....nagyszerű fotókkal
    Nagyszerű Ciróbá'!

    VálaszTörlés