TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. április 19., csütörtök

Hús és minden avagy Most is főztem - ez big lájk


Kérem szépen, egyszer már készítettem, ilyent, vagy legalább is ehhez nagyon hasonlót.
Akkor haveroknak főztem, akik a főzési idő alatt, eltüntették egy ház tetejét.
Tegnap, a kollegák kerti munkára voltak ítélve, én pedig főztem nekik egy fincsi mindent-bele gulyást...
Hm... asszem jól tudok helyezkedni 😁😉















TETŐSZEDŐ GULYÁS  2.
-6 személyre-
Hozzávalók:
1,20 kg sertéslapocka
25 dkg füstölt tarja
2 pár Debreceni
1,50 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
3+1 ger. fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
2 ek. paradicsompüré
2 db paprika
2 db paradicsom
őrölt kömény
majoránna
lestyán
Célszerűnek tartom, a füstölt tarját, felkockázva egy kissé kiáztatni, mert a főzés során előfordulhat, hogy felerősödik, illetve sós lesz az ételünk; de ez természetesen fakultatív.
A hús felkockázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, és sertészsíron üvegesre sütjük, rátesszük a felkockázott húst, kevergetjük, aztán amikor kifehéredik, hozzáadjuk a paradicsompürét, és három gerezd zúzott fokhagymát, majd finoman lepirítjuk.
Ezután beletesszük a tarját, befűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és pörkölt módján, puhulásig főzzük.
A zöldségeket és a burgonyát megtisztítjuk, és feldaraboljuk, aztán amikor a hús kellően, haraphatóra puhult, hozzáadjuk ezeket is.
Vízzel felöntve, puhára  főzzük.
Közben felkockázzuk a paprikát és a paradicsomot, apróra vágjuk a maradék egy gerezd fokhagymát, a kolbászokat pedig karikákra vágjuk, és az utolsó 8-10 percben ezeket is beleszórjuk.
Készre főzzük, jóízűen befaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése