TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. április 26., csütörtök

Burgonya és medvehagyma avagy Egyszerűen izgalmas

Természetesen, a tegnapi napot is egyszerűen akartam megoldani.
Sikerült, és egész izgalmas lett 😋
Ma, nagy kihívás elé néztem! 
A feladat: LE KELLETT GYŐZNÖM A LUSTASÁGOM !!!
Sikerült, csak éppen közbe jött a ví 😏














TARTALMAS BURGONYALEVES,
  MEDVEHAGYMÁVAL ÉS MUSTÁRRAL
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
2-3 db paprika
1 szál szárzeller
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 ek. mustár
1 ek. liszt
1 cs. medvehagyma
bors, só
A hagymát, a szárzellert, és a paprikát apró kockákra vágjuk, és együtt szépen lepirítjuk őket.
Közben a paradicsomot is felkockázzuk, szépen megpirult alaphoz adjuk, megsózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük, felöntjük vízzel, és legalább 15 percig, csendesen rotyogtatjuk.
Ez idő alatt a burgonyát megtisztítjuk, kb. 1 centis kockákra daraboljuk, majd az alaphoz adjuk, vízzel felöntve puhára főzzük.
A medvehagymát felaprítjuk.
Egy evőkanál lisztből, zsemleszínűrántást készítünk, még melegében beleszórjuk a medvehagyma felét, és a levesünket besűrítjük vele.
Tálaláskor a maradék aprított medvehagymával szórjuk meg, ezt a kellemes és izgalmas kis levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése