TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. november 17., péntek

Magyaros és olaszos avagy Ez még nem bábeli

Van amikor nem tudja az emberfia eldönteni, hogy mit is akar enni. Én is így voltam tegnap, azt tudtam mivel szeretném bővíteni derékbőségemet, csak azt nem, hogy melyik nemzetet szidjam miatta, ezért aztán jól összekevertem az ízeket... vagy valami olyasmi 😉














BÁBELI LANGALI
Hozzávalók:
a tészta:
40 dkg liszt
2,5 dl langyos tej + 1 ek. cukor
2,5 dkg élesztő
1 mk. őrölt kömény
3 + 2 ek. olívaola
só 
a rátétek:
1 p. tejföl (175g)
10 dkg minőségi sonka
10 dkg füstölt trappista (vagy másféle)
5 dkg csemegeuborka
1 db lilahagyma
2 ger. fokhagyma
oregáno
kakukkfű
bazsalikom
bors, só
Az élesztőt kézmeleg, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük sóval és a köménnyel, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, aztán összegyúrjuk. Amikor a tészta, már kezd szépen összeállni, hozzáadjuk, és alaposan belegyúrjuk az olívaolajat. Kb. 45 percig kelesztjük (duplájára).
Egy sütőbe való tepsit (igen, az a nagy) finoman kikenünk olívaolajjal (ez nem szerepel a hozzávalók közt). Beletesszük a duplájára kelt tésztát és kézzel, illetve az ujjunkkal egyenletes vastagságúra szétnyomkodjuk, szétterítjük a tepsi méretére.
A tejfölt kikeverjük zúzott fokhagymával és két evőkanál olívaolajjal, pici sóval, borssal, majd megkenjük vele a tésztát; oregánóval, kakukkfűvel és egy kis bazsalikommal meghintve, 20-25 percig pihentetjük, újra kelesztjük.
Ez idő alatt feldaraboljuk, a rátéteket, és szépen elosztjuk a megkent tészta tetején.
(Ha épp akad otthon, füstölt fűszerpaprika, egy keveset hinthetünk rá.)
Előmelegített sütőben, 200 fokon, 25-30 perc alatt szépen megsütjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése