TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. november 23., csütörtök

Csirke és csípős avagy A haragos olasz

Erre ébredtem: Csípős és tészta.
Aztán egyszer csak dél lett.
...és még csípi is 😁















MÉRGES PENNE,
  CSIRKÉVEL ÉS CUKKINIVAL
Hozzávalók:
25 dkg penne tészta
50 dkg csirkemell
30 dkg paradicsom
1 db cukkini (kb. 20dkg)
4 ger. fokhagyma
6-8 db ecetes csípős pepperóni
    (méretétől ill. az erősségétől függően)
2 dl vörösbor
4 ek. balzsamecet
kakukkfű

olívaolaj
Parmesan vagy Grana Padano sajt
A tésztát kifőzzük.
Közben a csirkemellet a penne-hez hasonlatos csíkokra vágjuk, és olívaolajon elkezdjük pirítani.
A cukkinit szintén csíkokra vágjuk, és a csirke közé szórjuk.
A fokhagymát gyufaszál vastagságúra, a paradicsomot pedig kis kockákra daraboljuk.
Amikor a hús és a cukkini, már szépen pirul, hozzáadjuk a fokhagymát, aztán egy perc elteltével a paradicsomot is. Megsózzuk, kakukkfűvel ízesítjük, és meglocsoljuk a balzsamecettel.  Egy-két percig így pirítjuk, hogy a balzsamecet kicsit karamellizálódjon, aztán felöntjük a borral, a pepperónit felkarikázzuk, hozzáadjuk, és szép lassan sűrűre visszaforraljuk a szaftját.
A kifőtt penne-t beleforgatjuk a raguba, forrón, egy jó adag sajttal a tetején tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése