TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. november 30., csütörtök

Csoki és fahéj avagy Áfonya és joghurt

Szóval és tettel; ez egy ilyen hét.
Tegnapelőtt írtam, hogy nem nagyon desszertezem...
...ma meg mégis, igaz reggel (-ire), ez olyan amerikás. Nem?
Van ez így, főleg a "muszáj".
...és különben is, volt még csokipasztillám, kellett köré raknom valamit 😉😁 
















CSOKIS-FAHÉJAS PALACSINTA,
 ÁFONYÁS GÖRÖG JOGHURTTAL
Hozzávalók:
25 dkg liszt 
2 db tojás
1 p. natúr joghurt (150g)
1,5 dl tej
5 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
2 ek. apró csokipasztilla
fahéj   
az öntet:
1 nagy p. görög joghurt (400 g)
5 dkg aszalt áfonya
3-4 ek. áfonya lekvár 
(ízlés szerint cukor)
Az öntethez az áfonyát beáztatjuk, amikor kellően felpuhult, kinyomkodjuk és a lekvárral együtt a joghurthoz keverjük; ízlés szerint cukrozhatjuk. (én nem tettem) Jól lehűtjük.
A tojásokat, a joghurtot, a tejet  összekavarjuk; beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot, vaníliás cukrot, a csokipasztillát, egy csipet sót, és ezekkel is elkavarjuk. A vajat felolvasztjuk és amikor már langyos, alaposan hozzákeverjük a tésztához, fahéjjal ízesítjük. Kb. 5 percig pihentetjük.
Egy vajjal nagyon vékonyan megkent serpenyőben, evőkanálnyi mennyiségenként, kis korongokat formázva, bő 1-1 perc alatt, lassan megsütjük őket mindkét oldalukról.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!


















1 megjegyzés: