TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. február 24., péntek

Túró és barack avagy Süti, és még csak tésztát sem sütöttem

Mert ugye abból ami nincs, abból nehéz lenne, na de abból ami van....
....és mindig tudunk varázsolni 😉
Pl. sütit, tésztasütés nélkül  😁














BARACKOS-TÚRÓS SÜTI
   EGYSZERŰBBEN MINT GONDOLNÁD
Hozzávalók:
1 cs.réteslap (8 db-os)
50 dkg túró
1 db barack konzerv (820g)
10 dkg kristálycukor
1 db tojás
12 db babapiskóta (1cs. "puhább")
1 p. tejföl (175g) + 3 ek.
1 ek. étolaj + kenés
A túrót az egy pohár tejföllel, a tojással és a cukorral összekeverjük.
A barack konzervet leszűrjük, de levét még nem öntjük el.
A barackokat 1x1 centis kockákra vágjuk és egy tálba rakjuk; a babapiskótával hasonlóan járunk el (lehetőség szerint, puhább fajta piskótát használjunk, a könnyebb vághatósága miatt). 
A barack és a piskóta kockákat, kb. 3 ek. kompótlével, amivel kanalanként locsolunk rá,  kézzel, lazán, de alaposan összeforgatjuk. (Azért ajánlom a kézzel, mert így alaposabb, illetve jobban eltudjuk oszlatni, úgy hogy a piskóta kockák ne ázzanak túlságosan el.)
Egy 32 centis tepsit, vékonyan kikenünk olajjal, és egyesével, a széleket visszahajtva, beleteszünk 3 db réteslapot és ráborítjuk a túrót.
A túró tetejére, ismét réteslap jön, de csak 2 db, ugyanúgy mint az aljára, a szélek behajtogatva; erre kerül a piskótás barackos rész. 










A tetejét 3 db réteslappal zárjuk.
A sütőt előmelegítjük.
A +3 evőkanál tejfölt fellazítunk 1 kanál kompótlével a süti tetejét megkenjük vele.
180 fokon félóra alatt szépen megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése