TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. február 20., hétfő

Csusza és kel avagy Bimbódzó kapcsolat

Kicsit feldúlt hangulatban, bosszankodva, stb. kezdem a hetet...
Azt hogy miért, egyenlőre, még nem publikálom (mert én korrekt vagyok), de azt elmondhatom, hogy hamarosan nekem is "muszáj lesz" az ételfotóim közepére logót, jelet, tenni, bár mennyire is nem tetszik a dolog. Nem akarok sokat ezzel foglalkozni, de mégis ki kell írni magamból, mert akkora csalódás ért, hogy elképzelhető, hogy ezentúl kifogom hagyni a BORS-ot az ételeimből.
Azért "vicceljünk" is egy kicsit!
Ez itt a reklám helye>>> ...csak a ügyészség meg ne tudja! De meg tudja 😈














KELBIMBÓS CSUSZA
Hozzávalók:
25 dkg csusza tészta
40-50 dkg kelbimbó
10 dkg kenyérszalonna
3 ger. fokhagyma
majoránna
bors, só
A tésztát kifőzzük.
A kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk és feldaraboljuk, méretétől függően -félbe vagy negyedekbe-.
A szalonnát apró kockákra vágjuk
Egy serpenyőben, megpirítjuk a kenyérszalonnát, a pörcöket kiszedjük, félretesszük és a zsírján -ha kívánja, adhatunk hozzá + zsiradékot- szép lassan megpirítjuk a kelbimbót, sózzuk, borsozzuk majoránnával ízesítjük.  Amikor már szépen pirult, beleszórjuk az időközben apró kockákra darabolt fokfagymát is; egy kevéske vizet önthetünk alá, ügyelve arra, hogy ne főzzük, csak pároljuk.
Ha elérte a kívánt puhaságot (IGEN, finomabb, ha még roppanós!), összeforgatjuk a kifőtt csuszatésztával, és a szalonnapörcökkel.
Hmm... végül is káposztás tészta 😉 de mégse nem az ez 😁

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése