TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. október 7., péntek

Csirke és alma avagy Baj van...

Ezt most komolyan mondom, hogy bajban vagyok.
Igen bajban; mert nem tudok mást mondani; szégyenlem magam, hogy nem jut eszembe más; utálom magam mert állandóan ilyeneket csinálok, és gyűlölöm magamat ismételni, de léci higgyetek nekem.
ILYEN EGYSZERŰEN IS LEHET!













 
ALMÁS-TEJSZÍNES CSIRKECSÍKOK
   ZSÁLYÁVAL ÉS MOGYORÓS - RIZZSEL 
Hozzávalók:
60 csirkemell
1 db szép zöld alma
2 dl tejszín
4 adag rizs
5-8 dkg sótlan földimogyoró (nem kell méregetni, 3-4 ek.)
chili pehely
zsálya

A csirkemellet felcsíkozzuk, és egy serpenyőben szépen lepirítjuk, majd megsózzuk.
Közben az almát is csíkokra vágjuk, és amikor már a csirkemell csíkokat megsóztuk, akkor adjuk hozzá, aztán lángot legyengítve, összemelegítjük, chili pehellyel ízesítjük.
Felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a durvára aprított zsályát és sűrűre főzzük.
(Szerintem ez a szaftosság pont megfelel ennek az ételnek, de aki több szafttal szeretné, az vízzel felöntve és tejszínes habarással is készítheti.) 
Hagyományos módon készítjük el a rizst, amihez már a párolás elején hozzáadjuk a mogyorót.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése