TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. október 14., péntek

Cékla és süti avagy A színes álmok

Mivel van céklám, azt kell használni.
Jó szokásom szerint, ismét csak egy variációra gondoltam, merthogy készítettem már ilyen sütit, csak épp sütőtökkel.
Hmm, ha sütőtökkel működik -gondoltam- akkor a céklával sem lehet gond.
...és lám ;) 

 







  





CÉKLÁS KEVERT PITE
Hozzávalók:
4 db tojás
30 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
1 dl víz
1 dl étolaj 
1 kk. őrölt fahéj
1 cs. sütőpor 
25 dkg cékla (nyers) 
porcukor és (2-3 kockányi csoki)
A céklát megtisztítjuk.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket elkezdjük habbá verni, félúton hozzáadjuk a cukrot és így sűrű, kemény, fényes habbá verjük.

A sárgákat kikeverjük a vízzel és az olajjal, majd a habhoz adjuk, ezután beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kávéskanál fahéjt, majd belereszeljük a céklát, és ezzel is összeforgatjuk.
A 38 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát.
A csokit a tetejére reszeljük. (egyébként ez kihagyható)
 170 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
-Biztosan megsült már?!
Alkalmazzuk a szúró-, tűpróbát, tehát bökjünk egy tűvel, vagy keskeny pengéjű késsel a tészta közepébe, és ha nincs rajt „nyers” tészta akkor okés a buli. 
Tálaláskor porcukorral, esetleg enyhén fahéjas porcukorral koronázzuk ;)
 
TUDTAD? A cékla " Magas rosttartalmú, fontos a szív és gyomor megfelelő működéséhez is."
Csak 1 személyes megjegyzés: Nekem egy ekkora céklám volt itthon, de úgy érzem, picivel többet is elbírt volna a süti; aki viszont kóstolta, az azt mondta, hogy pont jó, mert még nem annyira "tolakodó" a céklás íz.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése