TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. augusztus 22., hétfő

Tüdő és tárkony avagy A szokásos, máshogy

Na kérem, akkor megint bárány, de  most a tüdeje ;)
Szintén semmi extra, csak egy picit talán máshogy.













TÁRKONYOS BÁRÁNYTÜDŐ LEVES
Hozzávalók:
1 db bárány tüdő
20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyem gyökér
2 fej vöröshagyma
1 p. tejföl 
liszt
ő. kömény
bors, só
a főzéshez:
4 ger. fokhagyma
2 db babérlevél
8-10 szem szegfűbors
1/2 citrom
só 
A jól megmosott tüdőt a fűszerekkel, durvára darabolt fokhagymával és a gerezdekre vágott citrommal megfőzzük.
Amikor a tüdő „puhára” főtt, kivesszük a léből, kihűtjük és felcsíkozzuk.
(A főzővizet leszűrjük, és ki-ki ízlés szerinti mennyiségben, használhatja a leves főzéséhez is; én kb. harmad résszel készítem, de el is hagyható.)
A hagymát félkarikára, a zöldségeket pedig csíkokra vágjuk, majd együtt, egy kevéske zsiradékon, megpároljuk.
Aztán hozzáadjuk a tüdőt, felöntjük a vízzel (és a főzőlével) 5-10 perc alatt összerottyantjuk, tárkonnyal, köménnyel ízesítjük, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
A végén tejfölös habarással kicsit besűrítjük, készre főzzük.
Én most kihagytam, de egy finom kis zsemlegombóccal kiegészítve, pompás. önálló étel is lehet... sőt... ;)  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése