TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. augusztus 25., csütörtök

Lecsó és kapor avagy Szín a szürkében

Esmét egy röpke példa arra, hogy egy kicsit eltérő, szokatlan ízesítéssel is könnyen színt vihetünk a hétköznapok étkezéseibe.
Pl. a kapor és a lecsó, na meg egy kis cukkini  ;)
Egyébként a kapor jelentős antimikrobás hatásának köszönhetően, hozzájárul az immunrendszer fejlődéséhez; illetve nyersen fogyasztva értékes antioxidáns.














SZŰZÉRMÉK, KAPROS-CUKKINIS „LECSÓVAL”
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
4 db paprika
2 db paradicsom
1 db saláta cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
kapor
bors, só
olívaolaj
A szűzpecsenyét felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és szépen megsütjük, tálalásig melegen tartjuk. 

A vöröshagymát és a paprikát félkarikákra vágjuk és együtt, elkezdjük, pirítani.
3-4 perc elteltével, hozzáadjuk a szintén félkarikákra darabolt cukkinit és megsózzuk.
Közben felkockázzuk a paradicsomot, majd az utolsó szakaszban ezt is hozzáadjuk; aztán néhány perc alatt készre pároljuk, kaporral ízesítjük.
Egy kevéske kapros olajjal meglocsolhatjuk és párolt rizzsel körítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése