TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. augusztus 19., péntek

Máj és köret avagy Egy kis huncutság

Ismét a báránymáj kerül sorra, és most is egyszerű, lényegében hagyományos módon elkészítve, csak egy kicsike huncutságot vittem bele és persze a köretbe is.
Itt is elmondom, ez nálam báránymáj, ami helyettesíthető, mással pl. pulykamájjal...














PÁCOLT BÁRÁNYMÁJ, ALMÁS LECSÓS-RIZZSEL 
Hozzávalók:
80 kg báránymáj
20 dkg rizs
1 db zöldalma (15-20 dkg)
2 db paprika
2 kisebb paradicsom
1 kis fejvöröshagyma
chili pehely (akár el is hagyható)
só 
a páchoz:
kb. 2 dl tej
3-4 ger. fokhagyma (szeletekre, darabokra vágva)
1 ek. Dijoni mustár
borsikafű
A páchoz valókat egy tálban összekeverjük; a májat nem túl vastagon felszeleteljük, majd a ízesített tejben, legalább másfél napig pácoljuk.
A pácból kivéve, jól lecsepetetjük, leitatgatjuk róla a nedvességet, és egy serpenyőben szépen megsütjük.
A máj sütésére  figyeljünk oda, ne süssük túl és inkább a végén sózzunk...!!!
A vöröshagymát felkockázzuk, óvatosan üvegesre sütjük, ráborítjuk a rizst, átforrósítjuk és innen kezdve, a klasszikus rizs készítés szerint járunk el, illetve mielőtt lefednénk egyszerűen a tetjére szórjuk a kis kockákra darabolt almát, paprikát és paradicsomot.
Tálaláskor chili pehellyel meghinthetjük.   

        

1 megjegyzés: