TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. december 25., péntek

Spenót és gomba avagy Pihi, időben

Most még erős vagyok!
Most még meg tudom tenni!
Mert a tegnapi vacsi után, már most jól esik egy kis lazítós ebéd, aztán jöjjön aminek jönnie kell...




...este megyek Töltött káposztázni.














BÉBISPENÓT SALÁTA, ALMÁVAL,
     FETA SAJTTAL ÉS PIRÍTOTT GOMBÁVAL
Hozzávalók:
10 dkg bébispenót
10 dkg Feta sajt (vagy krémfehérsajt)
25 dkg laska gomba
1 db alma
3 ger. fokhagyma
1/2 citrom leve
bors, só
olívaolaj
Ez egy frissen késztendő saláta.
A megtisztított laskagombát vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymagerezdeket pedig gyufaszál vastagságúra.
Egy serpenyőben olívaolajat melegeítünk, majd beleszórjuk a gombát, kb. 5 perc alatt szépen megpirítjuk, az utolsó pillanatban hozzáadjuk a fokhagymát, és csak most sózzuk, borsozzuk, illetve ráfacsarjuk a citromlevet, és már le is húzzuk a tűzről.
Közben a bébispenótot tányérakra halmozzuk, az almát felcsíkozzuk rászórjuk a spenótra, aztán rámorzsoljuk a Feta sajtot, majd ráhalmozzuk a friss, még forró gombát, és az olajával meglocsoljuk.
Nem nagyon kapkodtam ezért 15 perc alatt készültem el vele.














...és ne felejtkeyyetek meg a Szülinapi játékról sem !!!

>>> ide kattincs, itt vannak a kérdések, és ezek az ajándékok <<<



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése