TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. december 15., kedd

Kacsa és zúza avagy Nekem, ünnepi

Arandrágabarátim!
Tegnap olyan dolgot míveltem, amit még soha éltemben...
...játékot indítottam, ráadásul, szülinapi játékot!!!
Biyonyám, kereken 5 azaz öt éve már annak, hogy barátaim unszolására belevágtam a bloggerkedésbe.
5 év, nem semmi, tiszta Őrület, és nektek köszönhetően, még mindig nem bántam meg. 
A játék, a szokásos módon zajlik; felteszek 3 kérdést és a jól válaszolók közül kisorsolok egyet és Ő lesz a nyertes. A nyeremény nem lesz nagy dolog, de midenképp értékes, ami a hálámat, fogja kifejezni.
A hálám és a tisztelet, a leendő nyertesen kívül mindenkinek jár, akik velem, velünk vannak, akár tegnap óta, akár öt éve...
Csak néhány számot írnék ide, ami asszem ölég nagy biztatás ad szerény személyemnek:
több mint 750 receptel ajándékoztalak meg bennetket, és Ti
több mint 352000-szer „kinyitottátok már a szakácskönyvemet”, és a facebook-on is már 
több mint 3750-en vagyunk. 
Naná! hogy dagad a fejem!

A játékról a facebookon tájékozódhatsz!

Az „ünnepi ebédem” pedig eme pompázatos manna volt.
















KACSAZÚZA GOMBÁVAL, PARADICSOMOSAN,
        KUKORICAKÁSÁVAL KÖRÍTVE
Hozzávalók:
60 dkg kacsazúza
30 dkg gomba
10 dkg kolozsvári szalonna
2 fej vöröshagyma
1 nagy dob. paradicsompüré (140g)
1 dl vörösbor
kakukkfű
bors, só
4 adag kukoricakása
A szalonnát felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk, majd kevéske zsirdékon üvegesre pirítjuk őket; ezután hozzáadjuk a megtisztított és félbe (negyedbe) darabolt zúzát. Amikor a zúza elveszti nyers színét, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, felöntjük vízzel és pörkölt módján puhára főzzük. 
A főzés ideje, több dologól is függhet, én közepesen rotyogtatva kb. 2,5 órát főztem.
Az utolsó 30 perben beleszórjuk a feldarabolt gombát, hozzáadjuk a vörösbort és a paradicsompürét, készre főzzük.
Köretként egy lazább kukoricakását kínálunk, amit sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval ízesíthetünk.






2 megjegyzés:

  1. Gratulálok és boldog blogszülinapot kívánok! Ebből az ünnepi ebédből szívesen kanalaznék:-))

    VálaszTörlés